Čehok o zadržavanju imuniteta: Možda su HDZ-ovci zaspali ili zaboravili da je sjednica MIP-a

Čehok o zadržavanju imuniteta: Možda su HDZ-ovci zaspali ili zaboravili da je sjednica MIP-a

Foto:Damjan Tadić (Cropix)

MANDATNO IMUNITETNO povjerenstvo hrvatskog Sabora danas nije imalo kvoruma pa se nije moglo raspravljati o zahtjevu državnog odvjetništva za pokretanje kaznenog postupka protiv zastupnika Ivana Čehoka. Nakon što je postalo jasno da zastupnici HDZ-a neće doći na sjednicu, Čehok se uputio prema vijećnici Sabora kako bi osigurao kvorum.

Oštetio Varaždin za 4,4 milijuna kuna

Državno odvjetništvo podignulo je optužnicu za sklapanja štetnog ugovora s gradskom tvrtkom 'Parkovi', kojeg je vodio bivši direktor Miljenko Ptiček. Prema optužnici Čehoka se tereti da je oštetio grad Varaždin za 4,46 milijuna kuna jer je sklopio ugovor o zamjeni nekretnina za koji je znao da je štetan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetimo kako se protiv Čehoka i dalje vodi istraga zbog sumnje da je različitim malverzacijama u kupnji i zamjeni zemljišta oštetio grad Varaždin za 29 milijuna kuna.

Čehok: Zašto se čekalo do sada?

"Nevjerojatno je da DORH tek zadnjeg dana zasjedanja Hrvatskog sabora dostavlja taj zahtjev. Zašto su čekali do sada? Pa u zadnjih šest mjeseci ispitali su tek dva ili tri svjedoka. Ako su imali elemente za podizanje optužnice mogli su je podići puno ranije", rekao je Čehok u razgovoru za evaraždin.hr odbacujući tvrdnju da mu danas imunitet nije skinut zato jer mu HDZ na taj način uzvraća uslugu jer je vladajućoj stranci pomogao osigurati kvorum.

Kako kaže Čehok on zna gdje su jutros bili zastupnici HDZ-a

"Možda su ljudi zaspali ili zaboravili da je sjednica. To su smiješne optužbe", zaključio je Čehok za evaraždin.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara