HDZ smatra SDP i HSS jednako odgovornim za stanje u "V. Lencu"

HDZ smatra da HSS i SDP snose jednaku odgovornost za politiku i teškoće u kojima se našlo brodogradilište "Viktor Lenac" i odbacuje način na koji se dva ključna partnera i predsjednici dviju najjačih stranaka vladajuće koalicije Ivica Račan i Zlatko Tomčić ograđuju od teškoća u kojima se našlo to brodogradilište.

Račan i Tomčić pokušavaju krivicu prebaciti samo na jednog čovjeka, potpredsjednika Vlade Slavka Linića i time sa sebe skinuti odgovornost, kao da nisu dio iste vlasti i kao da kroz Vladu nisu zajednički sudjelovali u davanju višekratnih državnih jamstava privatnom poduzeću "Viktor Lenac", navodi se u priopćenju HDZ-a. Dodaje se da je Vlada u kojoj su i Linić i Račan i Tomčićevi ministri više puta odlučivala o davanju državnih jamstava, a to znači novca poreznih obveznika, za poslovni projekt koji je od početka bio loš.

Navode da razloge za to, među ostalim, vide i u činjenici što je direktor "Lenca", Damir Vrhovnik osobni prijatelj Ivice Račana.

HDZ poziva Vladu da "konačno povuče konzekvence svoje loše politike, a ne da svako malo kad se u javnosti otkriju afere koje su sami zakuhali, peru ruke kao da se ništa nije dogodilo".

HSS i SDP snose jednaku odgovornost za takvu politiku i za teškoće u kojima se našao "Viktor Lenac", navodi se u priopćenju HDZ-a i dodaje da je licemjerno varati javnost skidajući sa sebe odgovornost i prebacujući je na nekoga drugoga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ podsjeća da je HSS-ov ministar Božidar Pankretić uz Slavka Linića bio glavni čovjek u Upravnom vijeću Fonda za privatizaciju.

HDZ smatra da bi u interesu radnika "Lenca", ukoliko brodogradilište ide u stečaj, Vlada odmah s drugim brodogradilištima, a posebice "3. majem" i "Kraljevicom" trebala dogovoriti da se preuzmu proizvodni radnici.

Za to postoji prostor, jer se zna da je, primjerice, brodogradilište "3. maj" nedavno tražilo uvoz radne snage, stoji u HDZ-ovu priopćenju za javnost.

Predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić u subotu je govoreći o mogućnosti stečaja "Lenca" rekao da će se morati postaviti pitanje odgovornosti onih koji su tu tvrtku "nemilosrdno pumpali s pozamašnim svotama novca pod vrlo povoljnim uvjetima".

Premijer Račan, izjavio je jučer, kako je već prije nekoliko tjedana najavio stečaj tog brodogradilišta jer Vlada više ne može podmetati leđa, već da to moraju učiniti vlasnici i suvlasnici brodogradilišta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara