HDZ tvrdi da u Šibensko-kninskoj skupštini nije ni u kakvoj koaliciji sa SDSS-om

HDZ u šibenskokninskoj Županijskoj skupštini nije ni u formalnoj, ni u neformalnoj koaliciji sa SDSS-om, niti je, otkako je raspušten Županijski odbor HDZ-a i imenovano Povjerenstvo, na bilo koji način kontaktirao s vijećnicima te stranke, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Povjerenstva HDZ-a za Šibenskokninsku županiju.

Po riječima čelnih ljudi Povjerenstva Joze Topića i Paška Eraka HDZ nije vijećnike SDSS-a niti pokušavao pridobiti da glasuju za ovogodišnji županijski proračun.

To što su na sjednici Županijske skupštine, održanoj u srijedu, za proračun, uz vijećnike HDZ-a, glasovali još samo vijećnici SDSS-a i što bez njih proračun ne bi bio prihvaćen, može govoriti samo o tome da su vijećnici SDSS-a postupili prema svom interesu koji se slučajno poklopio s onim što je pomoglo HDZ-u, ocijenili su Topić i Erak.

HDZ je uspio ujediniti svoje redove, jedinstveno glasovati za proračun, a svima ostalima ostavili smo mogućnost da naprave ono što žele, kazao je Jozo Topić, predsjednik stranačkog povjerenstva. On je istaknuo da je HDZ pokušao o koaliciji pregovarati s HSS-om, koji na to nije bio spreman, i s Hrvatskim blokom.

Opovrgnuo je i jučer iznesene tvrdnje vijećnika Hrvatskog bloka da HDZ obezvrjeđuje tu stranku u Županiji i da su u pregovorima napravili sve kako do koalicije ne bi došlo.

Jozo Topić i Paško Erak rekli su da je dogovor s HB-om bio postignut i da je trebalo još samo potpisati koaliciju te je HDZ očekivao da će vijećnici HB-a na sjednici glasovati za predloženi proračun i iznenadilo ih je što su bili protiv. Istaknuli su i kako su, u cilju dogovora s tom strankom, mnoge članove HB-a, i nakon što su napustili HDZ, ostavili na funkcijama na koje su došli zahvaljujući HDZ-u, te da su u pregovorima pristali na njihove zahtjeve o sudjelovanju u županijskoj vlasti koji su iznad onoga što im, prema broju vijećnika, pripada.

Od 42 vijećnika u Skupštini šibensko-kninske županije HDZ ima 19 vijećnika, SDP 12, HSS 4, SDSS 4 i Hrvatski blok 3.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara