HDZ u cijelosti odbacuje napise iz mostarskog tjednika "Danas"

HRVATSKA demokratska zajednica (HDZ) u cijelosti odbacuje napise u mostarskom tjedniku "Danas", prema kojima je hrvatski premijer Ivo Sanader na sastanku s dužnosnicima HDZa BiH izrazio sumnju da se odbjegli hrvatski general Ante Gotovina krije u Hercegovini, priopćeno je u petak iz Tajništva Hrvatske demokratske zajednice.

Napise smatramo tendencioznim i proizvoljnim ocjenama mostarskog tjednika "Danas", te ističemo da se na nedavno održanom sastanku dužnosnika HDZ-a i dužnosnika HDZ-a BiH nije razgovaralo o Anti Gotovini i Haškom sudu, naime, tema toga sastanka bila je opća politička situacija u Bosni i Hercegovini, ističe se u priopćenju.

Hrvatska demokratska zajednica i Hrvatska demokratska zajednica BiH dvije su sestrinske stranke, a na sastanku se razgovaralo i o političkoj aktivnosti kako bi se zajamčila opstojnost hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini kroz očuvanje njegove konstitutivnosti, suverenosti i ravnopravnosti s druga dva naroda. Sve ostale informacije iz teksta držimo konstrukcijama i tendencioznim podmetanjima, dodaje se u priopćenju.

Mostarski tjednik "Danas" u četvrtak je, pozivajući se na neimenovanog dužnosnika HDZ-a BIH, objavio da je Sanader na nedavnom neformalnom tajnom sastanku održanom s nekolicinom izaslanika HDZ BiH u Zagrebu izrazio sumnju da se odbjegli hrvatski general Ante Gotovina krije u Hercegovini.

Po pisanju tog tjednika Sanader se u razgovoru s izaslanstvom HDZ-a BiH raspitivao "o kretanju te mogućim lokacijama za skrivanje generala Gotovine u BiH".

"U jednom trenutku premijer Ivo Sanader pred još nekoliko svojih stranačkih kolega kao što je Andrija Hebrang upitao nas je znamo li nešto o kretanju i skrivanju Ante Gotovine", izjavio je neimenovani dužnosnik HDZ-a BiH, kako je prenio tjednik.

"Samo nekoliko dana poslije iskazane Sanaderove sumnje glavna haška tužiteljica Carla del Ponte u izjavi danoj na sjednici Stalnog vijeća OESS-a u Beču ustvrdila je da ima informaciju da se general Ante Gotovina krije na širem prostoru između Hrvatske i BiH, ponovno ne locirajući mjesto gdje bi se on mogao kretati", napisao je mostarski tjednik "Danas".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara