HDZ-ov Kovač umjetnik u izbjegavanju neugodnih pitanja, Ostojića optužio da je dio podzemlja

HDZ-ov Kovač umjetnik u izbjegavanju neugodnih pitanja, Ostojića optužio da je dio podzemlja

Foto:

MEĐUNARODNI tajnik HDZ-a Miro Kovač poručio je kako je ključno da se od ove godine počne bolje i efikasnije raditi da bi se zemlja ekonomski oporavila, ponovno stvorila harmonija u hrvatskom društvu, a na međunarodnom planu ojačao položaj Hrvatske.

Nakon božićnog prijema Srpskoga narodnog vijeća (SNV) Kovač je na pitanje novinara o čemu su razgovarali s predstavnicima srpske nacionalne manjine uoči prijema rekao da su i prije toga vođeni razgovori s predstavnicima nacionalnih manjina.

"To su normalni kontakti. Manjine su dio hrvatskog društva. Imamo osam predstavnika manjina u Hrvatskom saboru i kao takvi ćemo svi zajedno raditi na tome da u Hrvatskoj bude bolje", istaknuo je Kovač.

Poručio je da "od ove godine moramo početi bolje raditi, efikasnije raditi, Hrvatsku ekonomski oporaviti i dovesti na pravi put, stvoriti opet harmoniju u hrvatskom društvu, a na međunarodnom planu hrvatski položaj ojačati".

Upitan jesu li razgovarili o ćirilici u Vukovaru te kakav je njegov stav i kakav će biti stav buduće Vlade, Kovač je rekao kako sada trenutno razgovaraju o formiranju hrvatske Vlade.

"Svaki dan su razgovori s partnerima iz Mosta i s gospodinom Oreškovićem. Svakodnevni su kontakti gospodina Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a i gospodina Petrova, predsjednika Mosta i gospodina Oreškovića. Sve ide jako dobro i mi se nadamo da ćemo na vrijeme formirati hrvatsku Vladu, predstaviti je u Hrvatskom saboru i dobiti povjerenje Hrvatskog sabora za rad hrvatske Vlade".

Na ponovni upit novinara o ćiriličnim pločama u Vukovaru, Kovač je ponovio kako oni trenutno razgovaraju o formiranju hrvatske Vlade jer je to njihov prioritet.   

Novinare je zanimalo i ima li novih detalja te jesu li to indicije ili postoje dokazi za tvrdnje glasnogovornika Mosta Nikole Grmoje da čelnika Mosta Božu Petrova prate, a zbog čega je Grmoja jučer bio na ispitivanju u Uskoku, a danas je tehnički ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić održao konferenciju za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam što je gospodin Ostojić pričao. Imam jednu želju koja se tiče gospodina Ostojića. On je još nekoliko dana ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade a bilo bi lijepo da napokon uspije hrvatskoj javnosti reći što stoji iza kukastog križa na poljudskom stadionu. Bilo bi lijepo da barem to ostane iza njegovog mandata za hrvatsku javnost", poručio je Kovač. 

Upitan kako komentira Ostojićeve tvrdnje da se glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić koristio metodama o kojima je Petrov prije govorio, da postoji paralelni obavještajni sustav, Kovač je rekao da mu se čini da gospodin Ostojić fabulira.

"Ostojić je poznat po podzemnim radnjama"

"Gospodin Ostojić fabulira, čini mi se. On zna da je njegova stranka još uvijek u Hrvatskoj na vlasti - znači SDP. HDZ je još uvijek u oporbi. HDZ će biti uskoro dio hrvatske Vlade, hrvatske vlasti i mi smo poznati po tome da smo efikasni, da smo djelotvorni i da ćemo konačno uvesti reda u ovu državu, da ćemo početi baviti se pravim stvarima, a ne spletkama, kombinacijama, glupostima, nikakvim radnjama podzemnim, za koje je na žalost poznat gospodin Ostojić", rekao je.

Na pitanje tko će voditi Ministarstvo unutarnjih poslova - Mostov ili HDZ-ov čovjek, Kovač je rekao da će se to sve biti rezultat pregovora. "Vidjet ćete koji će biti rezultat pregovora. Na kraju pregovora, najvjerojatnije krajem sljedećeg tjedna, znat će te koji će biti članovi hrvatske Vlade", istaknuo je.

Upitan hoće li on biti ministar u novoj Vladi, Kovač je odgovorio da se u HDZ-u trenutno ne bave time tko će što biti, da se oni svi skupa rade na fomiranju Vlade a krajem tjedna javnost će znati tko će biti član hrvatske Vlade.

Novinare je zanimalo i je li se detalji iz optužnice zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića sada slučajno ponovno plasiraju u javnost, Kovač je rekao da ima jednu molbu koja se tiče svih njih a i djelatnika medija koje jako štuje - "da budemo konstruktivni i da zajedno odradimo u miru Božjem formiranje hrvatske Vlade".

"Sve štima, atmosfera je odlična. S kolegama iz Mosta atmosfera štima, ona je konstruktivna, pozitivna. Idemo hrvatsku Vladu formirati i početi raditi, a nakon toga ćete pratiti naš rad u Vladi", poručio je Kovač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara