HRVATSKO PRAVOSUĐE

HDZ-ov ministar pravosuđa o uhićenju zagrebačkog tužitelja: "To je loša vijest"

HDZ-ov ministar pravosuđa o uhićenju zagrebačkog tužitelja: "To je loša vijest"
Foto: Pixsell/Patrik Macek

MINISTAR pravosuđa Dražen Bošnjaković (HDZ) danas je u razgovoru za Dnevnik Nove TV komentirao nedavno uhićenje zagrebačkog tužitelja, kojeg se sumnjiči za primanje mita.

Podsjetimo, u petak je uhićen sada suspendirani zamjenik zagrebačke Općinske državne odvjetnice Ferhat Čančar (59), kojega USKOK tereti da je u ožujku ove godine tražio i primio 3000 eura mita, a isti dan je pušten da se brani sa slobode.

USKOK tereti Čančara da je uzeo tri tisuće eura u zamjenu za odbacivanje kaznene prijave protiv Tomislava Sablje, nedavno uhićenog u zajedničkoj akciji "Tebra" hrvatske i bosanskohercegovačke policije.

"Sve to skupa ne zvuči dobro"

Evo kako je uhićenje komentirao ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

"U svakom slučaju, to je jedna loša i neugodna vijest, da se takvo nešto u sustavu događa. Međutim, s druge strane, dobro je da sustav reagira i takve stvari se prepoznaju pa se procesuiraju. Tako će biti i ovdje pa ćemo na koncu vidjeti kad se provedu svi potrebni postupci istrage, utvrde činjenice i vidi kojim se dokazima raspolaže pa ćemo vidjeti kako je. U svakom slučaju, ovo je vrlo loša vijest, ona se reflektira i na povjerenje građana i sve to skupa ne zvuči dobro. Vjerujem da će državna tijela utvrditi sve što je relevantno i da će to biti riješeno u jednom brzom postupku", rekao je Bošnjaković.

Ministar je komentirao i nisko povjerenje javnosti u pravosuđe.

"Jako ružna slika, slažem se s vama. Što se toga tiče, na pravosuđu je da iz godine u godinu treba postizati bolje rezultate i samim tim doći će i povjerenje. Gledajući, zapravo, rezultate kakogod gledali na pravosuđe u ovom trenutku, bit će to izvješće i pred Hrvatskim saborom. Imamo najmanji broj neriješenih predmeta, predmeti se najbrže rješavaju, samo Državno odvjetništvo zadržava dobru statistiku, ali sve to bude na neki način zamračeno ovakvom lošom viješću i jednom ili dvije loše presude", rekao je Bošnjaković.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara