HDZ-ov skup u povodu 11. godišnjice priznanja Hrvatske

HRVATSKA demokratska zajednica (HDZ) obilježila je večeras 11. godišnjicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske svečanošću koju je organizirala županijska organizacija HDZ-a u Koprivnici.

Na skupu u prepunoj dvorani koprivničkog ´Domoljuba´, predsjednik stranke Ivo Sanader je rekao kako je Koprivnica izabrana zato što HDZ tamo nije na vlasti ni u gradu, ni u Županiji, ali je tamošnji HDZ dao pun doprinos u stvaranju hrvatske države.

Uvodno se nazočnima obratila v.d. predsjednica Županijskog odbora HDZ-a Ivana Sučec-Trakoštanec, a o povijesnom slijedu priznanja Hrvatske više su govorili Vladimir Šeks i predsjednik Hrvatske akademske zajednice akademik dr. Dubravko Jelčić.

Govorili su i potpredsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, Ivan Jarnjak, glavni tajnik Branko Vukelić i saborska zastupnica Karmela Caparin, ističući osobito značaj i ulogu prvog hrvatskog i predsjednika Franje Tuđmana.

Svi su govornici izrazili nezadovoljstvo sadašnjom vlašću te su pozvali svoje članove i birače na potporu HDZ-u. ´Teško je, ali je časno služiti svojoj domovini i hrvatskom narodu i u oporbi. Ne morate uvijek vladati, ali kada imamo ovako lošu vlast onda je zadaća, odgovornost i izazov nas u HDZ-u još veći´, rekao je Ivo Sanader.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara