HDZ-ova ministrica poklone za najsiromašniju djecu dala privatnom katoličkom vrtiću

HDZ-ova ministrica poklone za najsiromašniju djecu dala privatnom katoličkom vrtiću

Foto: Nova TV, FAH

POVODOM blagdana svetog Nikole ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić posjetila je danas Katolički privatni Dječji vrtić "Blažena Hozana" i donijela darove koje s Ministarstvom sufinancira Europska unija iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i Europskog socijalnog fonda.

Dakle, paketi sa slatkišima, pelenama i bojankama, na kojima je bila oznaka "Za najpotrebitije", koje sufinancira Europska unija i namijenjeni su najsiromašnijima, završili su u privatnom katoličkom vrtiću.

Bijeg od kamera

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Novinari Nove TV pokušali su ministricu i državnu tajnicu u Ministarstvu socijalne politike Margaretu Mađerić, koja je također prisustvovala proslavi, pitati kako su i zašto darovi završili u privatnom vrtiću.

Odgovore nisu dobili, državna tajnica je od kamera pobjegla. Ministrica je, pak, iz vrtića izašla na stražnji ulaz. Nakon nekog vremena odgovor na postavljeno pitanje dala je ravnateljica vrtića, sestra Antonija Matić.

"Ovo jest privatni katolički vrtić, ali mi ćemo ove darove koje smo dobili darovati djeci, odnosno roditeljima koji ne mogu svome djetetu priuštiti dar za blagdan svetog Nikole", kazala je.

Na pitanje koji su to roditelji, ravnateljica odgovara kako ih "ima više". Tvrdi i kako je darove zapravo pripremio vrtić, a ne Ministarstvo, što se ne slaže s informacijama koje su stajale na pozivu za događaj, u kojem je navedeno kako će Ministarstvo djeci u vrtiću darovati pakete koje sufinancira Europska unija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara