HDZ-ova Zajednica žena: Jovanović nije uvrijedio samo Kosor, nego sve žene!

HDZ-ova Zajednica žena: Jovanović nije uvrijedio samo Kosor, nego sve žene!

Foto: Dragan Matić / Cropix

ŽELJKO JOVANOVIĆ, saborski zastupnik SDP-a, ismijavanjem Jadranke Kosor uvrijedio je sve žene, tvrdi Maja Eškinja, tajnica HDZ-ove Zajednice žena "Katarina Zrinjski". Eškinja je na konferenciji za novinare u Rijeci reagirala na intervju kojeg je Jovanović dao Novom listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Riječkog je SDP-ovca novinar upitao da komentira slogan "J.K. is OK", koji se zadnjih dana pojavljuje na saborima vladajuće stranke. "Za prvu pratilju na natjecanju za miss Pakraca slogan je odličan i znači da će na idućim parlamentarnim izborima proći poput svojedobno na izboru za lokalnu miss. Druga pratilja. Poput misice koja je rekla 'It's ok' i otišla u povijest", glasio je Jovanovićev odgovor.

Tajnici HDZ-ove Zajednice žena ovo je znak da se Jovanović ne ruga samo premijerki, već i mještankama Pakraca i ženama općenito. Nije Jovanović, kako kaže Eškinja, "omalovažio samo premijerkina nastojanja za boljitak društva", već i čitav ženski rod.

"Radi se o omalovažavanju svih djevojaka koje su ikad sudjelovala na takvim natjecanjima. Smatramo da je takav komentar nedopustiv", kaže Eškinja koja vjeruje da je Jovanović zapravo počinio zločin iz mržnje! "Zločin iz mržnje treba proširiti i na kategoriju vrijeđanja na spolnoj osnovi", izjavila je Eškinja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara