HDZ-ov zastupnik brani HDZ-ovog župana koji je istukao ženu: "Treba ispitati tko je koga napao"

HDZ-ov zastupnik brani HDZ-ovog župana koji je istukao ženu: "Treba ispitati tko je koga napao"

Foto: Hina,Index

ALOJZ Tomašević je HDZ-ov župan protiv kojeg je podignuta kaznena prijava jer je pretukao ženu. Također, protiv njega je podnesen optužni prijedlog jer je ilegalno posjedovao pištolj. Dobio je i zabranu približavanja pretučenoj ženi.

>> Podignuta kaznena prijava protiv HDZ-ova župana, dobio je i zabranu približavanja supruzi


Medicinski nalaz potvrđuje njene ozljede.

"Gospođa je primljena prije ponoći. Oko 23 sata dovezla ju je policija na pregled na Odjel za hitnu medicinu. Liječnik ju je pregledao, imala je površne, manje podljeve. Imala je trag prstiju veličine 3 puta 2 centimetra, tako je opisano je u crvenoj prijavi. Otišla je s policijom, a napravljena je crvena prijava", rekao je ravnatelj bolnice u razgovoru za Index.

"Treba ispitati tko je koga tu napao"

Međutim, sve ovo nije dovoljno Tomaševićevom stranačkom kolegi Josipu Đakiću. On, naime, tvrdi kako nije jasno tko je koga istukao. Razgovarali smo s Đakićem i potvrdio nam je da misli da su to kontradiktorne stvari.

"Treba ispitati tko je koga napao. S obzirom na Tomaševićeve izjave, osuđujem svako nasilje, ali neka oni koji su mjerodavni u istrazi, neka prikažu o čemu se tu radi. Ovo su kontradiktorne stvari. Mislim da danas u ravnopravnom društvu moramo pustiti da se ustanovi tko je kriv. Koliko sam vidio u novinama, ona ima nekakvu modricu ili podljev na nadlaktici. Ne mora značiti da je to od tog dana. Vjerujem istražnim organima koji će doći do istine. Poznavajući Tomaševića kao generala i župana, nikad u njemu nisam prepoznao nasilnika. Iz poznanstva to mogu reći, ali nisam pristran. Neka mjerodavni to ustanove, ja ne znam tko je koga napao", rekao je Đakić u razgovoru za Index.

Bizarne i cirkusantske izjave

Josip Đakić je HDZ-ov zastupnik, član Nacionalnog vijeća HDZ-a i Središnjeg odbora HDZ-a. Poznat je po bizarnim i cirkusantnim izjavama koje Plenković redovito ignorira.

>> OVAJ VAM ODLUČUJE O ŽIVOTIMA Pogledajte HDZ-ovca kako spava u saboru

Primjerice, krajem veljače rekao je kako će se zalagati za to da svi oni koji odsluže vojni rok imaju prednost pri zapošljavanju. Ta je izjava izazvala velike reakcije u javnosti.

"Moja je ideja, koju još nisam formulirao kao zakonski prijedlog, da se stimuliraju oni koji dragovoljno služe vojni rok tako da imaju prednost pri zapošljavanju u državnim službama i tvrtkama, kao što imaju hrvatski branitelji", rekao je Đakić, i u veliku nepriliku uvalio HDZ-ovce iz vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni mjesec dana nakon toga, Đakić je imenovanje Višnje Tafre i Vesne Nađ Kovačićevim suradnicama u Ministarstvu uprave nazvao "podlom odlukom". Ta njegova prozivka izazvala je reakciju tadašnjeg ministra Kovačića koji je zatražio ispriku HDZ-ovaca zbog Đakićevog komentara.

Naposljetku je s Kovačićem pričao i sam premijer, a iz vlade su rekli kako Kovačić ostaje u vladi.

Uz to, na raspravi o Lex Todoriću Đakić je, kao da je u osnovnoj školi, laserom ometao izlaganje Ivana Pernara.

Mailovi upozorenja Plenkoviću


Podsjetimo, Mara Tomašević nam je otkrila kako je već slala mailove upozorenja premijeru Plenkoviću, ali on ju je ignorirao.

"Poslala sam dva maila gospodinu Plenkoviću još prije ovih izbora, ali nisam dobila odgovor. Htjela sam ga upozoriti da takva osoba kao što je moj muž ne može obnašati tu dužnost i da nešto poduzme. Odgovor nisam dobila, žao mi je", rekla je za Index. Objavili smo sadržaj jednog maila

Njene mailove HDZ je ignorirao gotovo pet mjeseci. Sve dok u javnosti nije odjeknula vijest kako je HDZ-ov župan Požeško-slavonske županije premlatio ženu i zbog toga završio u policiji.

"To je bilo šamaranje i guranje. Dobila sam udarac u desnu stranu kad me bacio na radijator. Par puta me ošamario", rekla je za Index o napadu Mara Tomašević, pretučena supruga HDZ-ovog župana.

Šamaranje i bacanje na radijator

"Uho me malo boli, ali dobro je, mogu raditi", rekla nam je nakon što smo je upitali zašto je na poslu nakon svega što se dogodilo. "Moj posao je takav da ga ne može samo jedna osoba obavljati", kazala nam je Mara, inače kuharica u požeškoj osnovnoj školi.

Tomašević nam je opisala ružne detalje odnosa nje i supruga. Nasilje je, kako navodi, trajalo dvije godine, sve otkad je saznala za njegovu ljubavnicu. Konačno je odlučila izaći u javnost nakon što ju je posljednji put pretukao pa je morala intervenirati i policija.

"Ono sinoćnje šamaranje i bacanje na radijator nije bilo prvi put. To se dogodilo u ove dvije godine sigurno deset puta. Razbio mi je mobitel, ne znam što bih rekla. Zato sam i slala mail Plenkoviću, ne može takva osoba... Jedva sam čekala da završi taj prvi mandat, vjerujte mi. Da mogu nešto pokrenuti. Rekla sam mu kako se ne može tako ponašati, da to neće proći. Takvo ponašanje nije dolično takvoj funkciji. On mi je rekao: 'Meni nitko ništa ne može, ja ću proći'. I ostalo je tako", rekla nam je.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara