HDZ-ovac koji je pretrčao Plenkoviću pokušao objasniti kaos koji je napravio

HDZ-ovac koji je pretrčao Plenkoviću pokušao objasniti kaos koji je napravio
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PRVO se kandidirao za potpredsjednika HDZ-a, žestoko kritizirao Plenkovića, onda se njegovo ime našlo na potpisnim listama u taboru Mire Kovača i njegovog društva, pa se onda, odjednom, oglasio na Facebooku da podržava Andreja Plenkovića, da bi na kraju odustao od vlastite kandidature.

On je Petar Škorić, šef splitskog HDZ-a, a sve ovo uspio je izvesti u samo 48 sati.

>> Tko je uopće taj HDZ-ovac Škorić? Gotovina ga je nazvao budaletinom

Sve je to u 48 sati uspio odraditi šef splitskog HDZ-a Petar Škorić te je danas napokon pokušao objasniti novinarima što se dogodilo.

Novinarima u saboru sasvim je ozbiljno tvrdio da nema nikakvog obrata. 

"Poznato vam je da sam se od početka zalagao protiv unutarstranačkih blokova, da sam se zalagao za načelo jedan član – jedan glas jer smatram da za budućnost HDZ-a nije dobro da iz ovog unutarstranačkog procesa izađe podijeljen. Također, jasno sam predstavljao teme do kojih mi je stalo, ukazivao na potrebu približavanja stranačkih politika onom dijelu biračkog tijela koje se odmaklo od naše stranke jer bez njihovog povjerenja ne možemo računati na pobjedu na sljedećim izborima", kazao je Škorić.

Kako se može naslutiti iz njegovih riječi, od kandidature je odustao zbog negativnih reakcija koje je dobio kad se priklonio Plenković. Podsjetimo, jučer se pojavio video na kojem jedan HDZ-ovac trga Škorićev kandidacijski listić. 

"Kandidirao sam se kao pojedinac izvan tih blokova, razgovarao sam sa svima, a kad vas se počne svrstavati uz ovaj tabor ili onaj tabor i kad se od vas traži da se morate opredijeliti, onda dolazite u poziciju da dijelite vlastito biračko tijelo. Procijenio sam nakon što su službeno objavljene kandidature za predsjednika stranke i druge dužnosti da je najbolje za HDZ i za Hrvatsku da Andrej Plenković ostane na čelu HDZ-a. Kroz unutarstranački dijalog i sučeljavanje ideja sugerirao sam da i vjerujem da će buduće vodstvo stranke prepoznati i redefinirati stranački smjer te se vratiti onom biračkom tijelu od kojeg se odmaklo", rekao je Škorić u saboru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara