HDZ-ovci se "zakačili" s Antičević Marinović pa napustili sjednicu Odbora za zakonodavstvo!

Foto: Davor Pongračić / Cropix

SABOR je s radom počeo tek prije nekoliko sati, a iskre već frcaju na sve strane. Zastupnici oporbenog HDZ-a napustili su prvu sjednicu saborskog Odbora za zakonodavstvo zbog svađe s SDP-ovom Ingrid Antičević Marinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Josip Salapić, HZD-ov potpredsjednik Odbora, na brzinski sazvanoj konferenciji za novinare rekao je da je Antičević Marinović sjednicu vodila neprimjereno, nedemokratski i samovoljno. "Doživjeli smo udar na demokraciju. Antičević Marinović već je prvog dana svojim bahatim i bezobraznim ponašanjem pokazala što za nju znači demokracija", kazao je Salapić.

HDZ-ovci su, tvrdi Salapić, na sjednici Odbora željeli iznijeti određene zamjerke na dnevni red. Smeta im prijedlog izmjena Zakona o izborima općinskih načelnika, gradonačelnika, župana i gradonačelnika Grada Zagreba. Izmjene koje Kukuriku vlada želi uvesti omogućile bi županu određene županije da po odlasku u Sabor izabere svog zamjenika, kako se ne bi morali održavati izvanredni lokalni izbori.

"Antičević Marinović nije nam uopće dala da dođemo do riječi. Držala nam je predavanje o demokraciji, izborima i zakonima. Rekla je da ćemo naučiti političku lekciju ako nastavimo govoriti, zbog čega smo napustili sjednicu", kazao je Salapić, dodavši da su danas predloženi zakoni najobičnije politikantstvo kojim SDP želi udovoljiti koalicijskim partnerima, ali Zlatku Komadini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara