"HDZ-ovi branitelji": "Jaco odlazi" bi moglo dovesti do prosvjeda s parolom "Jaco ostani"

Foto: Damir Krajač / Cropix

PREDSTAVNICI 17 braniteljskih udruga koji nisu sudjelovali na subotnjim prosvjedima u Zagrebu, te su ih mnogi prozvali "HDZ-ovim braniteljima", su danas na konferenciji za novinare kritizirali one koji na ulicama traže odlazak Vlade Jadranke Kosor i raspisivanje izbora.

Tako je predsjednica udruge koja nosi skraćenicu NDH-a, odnosno Nezavisnih hrvatskih dragovoljaca, Slavica Hruškar rekla da bi uzvici prosvjednika "Jaco odlazi" mogli pokrenuti masovne prosvjede na kojima bi se izvikivalo "Jaco ostani". Osvrnula se i na nepriznatog vođu prosvjeda Ivana Pernara, kojega vođom gotovo nitko od prosvjednika ne smatra, te kazala mladima da "ne prate ambicioznog klinca koji ništa ne poručuje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik glavnog odbora HVIDRA-e Josip Periša je poručio hrvatskim braniteljima da ne sudjeluju u prosvjedima, jer će ta organizacija organizirati "prave prosvjede" i to "ako to bude potrebno". Ponovio je HDZ-ovu mantru ovih dana da bi trebalo Vladi dati priliku da završi pregovore s EU i što bolje pripremi turističku sezonu. Smatra kako bi sezona mogla biti uspješna zbog sadašnjeg stanja u Tunisu.

Podsjetimo, predsjednik HVIDRA-e je HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara