HDZ-ovi kandidati stigli u Koprivnicu, puna su im usta projekata i EU novca

HDZ-ovi kandidati stigli u Koprivnicu, puna su im usta projekata i EU novca
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

KANDIDAT HDZ-a za novi saziv Europskog parlamenta Tomislav Sokol za današnjeg je boravka u Koprivnici kazao novinarima da je Hrvatska do sada povukla 14 milijardi kuna više iz europskog proračuna nego što je u njega uplatila, a taj je novac uložen u izgradnju dječjih vrtića, provedbu projekta aglomeracije te u obrazovanje.

"Tu su i veliki prometni projekti poput gradnje podravskog ipsilona i gradnje drugog kolosijeka od Zagreba do Mađarske granice. Svi oni pomoći će da se ujednači regionalni razvoj Hrvatske", izjavio je Sokol i dodao da HDZ vodi pozitivnu kampanju u kojoj ističe kršćanske, narodnjačke vrijednosti.

Kandidatkinja Dubravka Šuica naglasila je da će prvi posao europarlamentaraca biti izglasavanje višegodišnjeg financijskog okvira.

"Unutar njega je naša financijska omotnica vrijedna 10 milijardi eura koja će vrijediti od 2021. do 2027. godine", rekla je Šuica. Naglasila je da se u spomenutoj omotnici nalazi sav novac za Hrvatsku, pa i za Koprivničko-križevačku županiju.

"Potpuno sam upoznata s vašim prometnim problemima i znam da se gradi željeznička pruga od Dugog sela do Križevaca", kazala je Šuica.

Dodala je da je svjesna da se otegnula gradnja Podravskog ipsilona, odnosno brze ceste do Koprivnice.

"Sigurna sam da će u spomenutoj omotnici biti dovoljno sredstava da se i ta cesta napokon izgradi", istaknula je Šuica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara