HDZ-ovi Startrekovci uz "manevar izbjegavanja" otvaraju cestu Gaženica - Zadar 2

ČINI se kako su HDZ-ovci otvaranje ceste Gaženica-Zadar 2 ne smatraju dovoljno dobrim uspjehom da bi ga uvrstili u svoju predizbornu kampanju, istu onu u koju su, primjera radi, uvrstili prisustvovanje na otvorenju kanalizacijskog sustava, na kojega nisu poslali bilo koga, nego upravo predsjednika stranke Ivu Sanadera.

Je li riječ o skromnosti, ili je u pitanju ipak samo izbjegavanje neugodnih pitanja kojima bi onaj sa škarama za rezanje svečanih vrpci u rukama, a u ovom slučaju bio bi to ministar Božidar Kalmeta, bio izložen?

HDZ-ovci su tako u stilu kapetana Jeana-Luca Picarda odlučili izvesti "manevar izbjegavanja", pa su otvaranje ceste najavili nekoliko sati prije samog "eventa", a za mjesto održavanja novinske konferencije odredili ni manje ni više nego - autobus.

Poziv nije stigao, kako je bilo za očekivati, iz Hrvatskih cesta koje su investitor u projektu, nego iz Ureda Grada Zadra. U priopćenju se navodi kako će otvorenju ceste nazočiti ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, u pratnji predstavnika Hrvatskih cesta, zadarskog župana Ive Grbića i zadarskog gradonačelnika Živka Kolege.

Valja napomenuti kako su primjerice za otvaranje ceste prema Đakovu, koju će u četvrtak otvoriti premijer osobno, pozivi novinarima uredno poslani iz Hrvatskih cesta.

Podsjetimo, zastupnik SDP-a, Ivica Pančić otvorio je svojevremeno raspravu u Saboru o cesti Gaženica - Zadar 2 tijekom jednoga od aktualnih saborskih prijepodneva. Tada je premijeru Ivi Sanaderu postavio pitanje kako je moguće da jedna cesta za koju je 2003. godine najavljeno da će koštati 273 milijuna kuna, za dvije godine poskupila na 446 milijuna, kada je na natječaju tvrtka Viadukt iz Zagreba ponudila izgradnju za iznos koji premašuje cijenu iz 2003. za čak 80 posto, i kao takva, bila najpovoljniji ponuđač.

Pančić je zatražio ostavku ministra prometa Božidara Kalmete, a ovaj mu je odgovorio da se radi o izmišljenoj aferi, te da u natječaju na kojemu je Viadukt pobijedio nema ničeg spornog, jer je od šest pristiglih ponuda Viaduktova bila najpovoljnija.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara