Hebrang: HND-u ću dostaviti samo Krušeljev ugovor, a ostalih 10 ako se slože oni koji su ih potpisali

MINISTAR zdravstva Andrija Hebrang izjavio je danas kako će, od 11 ugovora koje su novinari sklopili za prošlog mandata Ministarstva zdravstva, Hrvatskom novinarskom društvu (HND) za sada poslati samo ugovor novinara Željka Krušelja, koji je potvrdio da je potpisao ugovor, dok će ostale ugovore HND-u dostaviti ako se s tim slože novinari koji su ih potpisali.

Hebrang je za Hinu izjavio kako se konzultirao s pravnicima te da po njihovu mišljenju ugovor nije javna stvar i može se objaviti samo u slučaju da se s objavljivanjem složi stranka koja ga je potpisala.

"Čuo sam da je Krušelj (novinar Večernjeg lista) javno govorio o svom ugovoru, pa ga, ako je to istina, može objaviti i Ministarstvo", kazao je Hebrang.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hebrang je jutros najavio da će tijekom današnjeg dana predsjedniku HND-a Dragutinu Lučiću poslati fotokopije dokumenata o sudjelovanju novinara u pojedinim aktivnostima Ministarstva zdravstva u proteklom razdoblju.

Pojasnio je da se radi i o jednom ugovoru koji je novinar "Večernjeg lista" Željko Krušelj potpisao sa Svjetskom bankom, dok se ostali dio dokumenata odnosi na deset imenovanja novinara u određena povjerenstva koje je osnivalo Ministarstvo zdravstva, a za što su bili honorirani.

Zbor novinara HND-a koji prate zdravstvo danas su od Hebranga zatražili javnu ispriku, zbog kako tvrde "lažne informacije da postoji 11 ugovora Ministarstva zdravstva s novinarima".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara