Hebrang: Normalno da je Jovanović bijesan kad mu je HDZ srušio Jugoslaviju

Foto:Damjan Tadić (Cropix)

PRIJAVU protiv HDZ-a koju je podnio Ivica Pančić, šef kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang nije htio komentirati jer "komentira izjave samo ozbiljnih političara", no zato je pokazao razumijevanje za izjave Željka Jovanovića iz SDP-a koji je jučer žestoko napao vrh HDZ-a nazivajući iz "pravim kriminalcima".

> Jovanović: Bio sam preblag u ocjeni HDZ-a kao zločinačke organizacije, oni su pravi zločinci

"Normalno da je zastupnik Jovanović bijesan na HDZ jer mu je srušio njegovu Jugoslaviju i pobijedio njegova omiljenog političara Slobodana Miloševića", rekao je danas na konferenciji za novinare Hebrang koji je Jovanovića nazvao "najkorumpiranijim političarom u hrvatskoj državi". Hebrang koji je danas iznio i argumente po kojima Jovanović nikako ne bi trebao stajati na čelu Nacionalnog vijeća za suzbijanje korupcije.

Pobjegao iz vojske

Hebrang je tako danas otkrio da je on osobno kao zapovjednik kriznog stožera pozvao Jovanovića da se kao liječnik pridruži hrvatskim vojnim snagama, no Jovanović je to, tvrdi Hebrang, izbjegao tijekom 1991. godine dok je sljedeće 1992. godine proveo kao predavač u gimnaziji da bi kasnije bio liječnikom na zamjeni u riječkom Domu zdravlja. Hebrang tvrdi i da je Jovanović mobiliziran 1993. godine, ali kaže kako je današnji zastupnik SDP-a "zbrisao iz vojske" prije operacije Oluja jer je to "bilo opasno".

Hebrang se tako danas sprdao kako nikako ne stoje Jovanovićeve tvrdnje o korpusu lažnih branitelja jer Jovanović "nije bio u ratu i ne zna što je korpus".

"To je čovjek koji je ogrezao u kriminalnim radnjama", rekao je Hebrang za Jovanovića pozivajući oporbu da se riješi Jovanovića te pozvao DORH da ispita Jovanovićevu biografiju.

Jovanović prikrivao štetu

Prema Hebrangu posebno je sporan dio kada je Jovanović bio član upravnog vijeća bolnice u Rijeci, dok je u isto vrijeme radio za jednu farmaceutsku tvrtku. Hebrang tvrdi da je Jovanović tada bio u sukobu interesa jer je bolnica nabavljala robu od tvrtke koju je predstavljao Jovanović te da je prikrivao vlastitu korupciju.

"Jovanović je poznat i kao čovjek koji je kao dogradonačelnik Rijeke prikrivao štetu od 80 milijuna kuna koja je nastala zbog protuzakonitih transakcija s riječkim Tržnicama", rekao je Hebrang zamjerivši Jovanoviću što nije ispitao odakle dva stana čelniku SDP-a Zoranu Milanoviću.

Sve u cilju zaustavljanja Hrvatske prema EU

Prema Hebrangu Jovanović već duže vrijeme radi na tome da zaustavi put Hrvatske u Europsku uniju, a upravo njegov posljednji napad kada je čelništvo države prozvao zločincima to je i potvrdio.  Hebrang tvrdi da je Jovanović 1992. godine napustio Sabor u vrijeme kada se glasalo za odcjepljenje od Jugoslavije.

"Jovanović je digao ruku za referendum o ulasku u NATO i ruku protiv arbitraže sa Slovenijom",zamjerio mu je Hebrang koji je okupljene novinare informirao i o  Jovanovićevoj imovinskoj kartici naglasivši kako posjeduje dva stana bez da je naveo porijeklo imovine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara