Hebrang: Zabrana rada trgovinama nedjeljom ostaje, u pripremi izmjene Zakona o trgovini

ZABRANA rada nedjeljom ostaje na snazi, a Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva dobilo je zadaću da za iduću vladinu sjednicu pripremi izmjene Zakona o trgovini, koji uređuje to pitanje, rekao je danas novinarima potpredsjednik Vlade i šef vladine Koordinacije za gospodarstvo Andrija Hebrang.

Detalje mogućih izmjena Hebrang nije iznosio, napominjući da će ih utvrditi ministarstvo. Naveo je da izmjene neće bitno promijeniti sadašnji zakonski tekst, već da će se nastojati njegovu provedbu uskladiti s uočenim nedostacima.

Koordinacija za gospodarstvo koja se danas bavila tim pitanjem, imala je pred sobom izvješće glavnog državnog inspektora Branka Jordanića, po kojemu je samo četiri posto trgovaca kršilo odredbu o zabrani rada nedjeljom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stav je u Banskim dvorima da treba proći nekoliko mjeseci kako bi se vidjelo je li zabrana rada trgovina nedjeljom dobro ili loše za hrvatsko gospodarstvo i navike građana.

Jedno od pitanja koje će se idućih mjeseci analizirati je i hoće li zabrana da trgovine rade nedjeljom, okrenuti hrvatske građane prema shopingu u inozemstvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara