Hematološko-onkološkom odjelu donirana novčana sredstva i darovi

JUČER je u zagrebačkoj kliničkoj bolnici Šalata, na Pedijatriji – hematološko-onkološkom odjelu održana konferencija za novinare na kojoj su predstavnici Aurum osiguravajuće društvo d.d. predali donaciju.

Donaciju u vrijednosti od 10.000,00 kuna, od čega je 4.000,00 kuna u darovima te 6.000,00 kuna u novcu preuzela je u ime Kluba gospođa prof. defektolog Jasna Štrok.

"Klub roditelja djece s hematološko-onkološkog odjela KBC Šalata" sredstva uplaćena na njihov žiro-račun iskoristit će za prijekopotrebne bojlere.

Klub roditelja djece s hematološko-onkološkog odjela KBC Šalata osnovan je 1989. godine s ciljem da roditelji iz cijele Hrvatske imaju gdje prenoćiti dok su njihova djeca na liječenju. Klub se nalazi na zagrebačkoj adresi, Gajeva 28, a predsjednik Kluba je Edin Kapidžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na hematološko-onkološkom odjelu KBC Šalata nalazi se 30-tak djece koja boluju od zloćudnih oboljenja, od čega njih 10 boluje od leukemije.

Svake godine od leukemije u Hrvatskoj oboli 25 djece i mladih do 18 godina, a čak ih 20 primi KB Šalata. Zahvaljujući novim metodama liječenja, 75 posto djece s akutnom limfatičnom i 55 posto s akutnom mijeloičnom leukemijom potpuno ozdravi.

«Veselim se svakoj pomoći i prepoznavanju potreba djeca za koje uglavnom vode brigu samo roditelji i doktori koji ih liječe. Drago mi je što je Aurum osiguravajuće društvo shvatilo stvarne potrebe Kluba. Ovim putem im još jednom zahvaljujem » Jasna Štrok prof. defektolog, savjetnik-terapeut.

Aurum osiguravajuće društvo potaknut pričama roditelja i tužnom slikom stvarne situacije u kojoj su djeca najosjetljiviji roditeljski moment donijelo je novu strategiju svog doprinosa društvenoj zajednici u kojoj radi i djeluje. Donacija Klubu je početak doniranja sredstava takve vrste. «Kao roditelj, najbolje znam što znači bolesno dijete. Ne postoji prepreka koju roditelj ne može premostiti da bi pomoglo svom djetetu. Shvaćajući da su djeca naša budućnost, u Aurum osiguravajućem društvu smo to prepoznali i usmjerili cjelokupan svoj rad u 2004. godini na brigu za djecu» Mirna Hećimović, dipl. iur., članica Uprave Aurum osiguravajućeg društva d.d.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara