Henkel Croatia donirala 45 tisuća kuna Centru "Vinko Bek"

TVRTKA Henkel Croatia danas je Centru za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek” donirala 45,000 kuna. Nastavljajući niz Henkelovih Dječjih projekata započetih 2001. godine, ova vrijedna donacija naglašava društvenu odgovornost tvrtke i njezinu predanost humanitarnim aktivnostima.

Henkel se odlučio aktivno uključiti u pružanje potpore Centru “Vinko Bek”, kako bi omogućio visoku kvalitetu obrazovnih i smještajnih usluga korisnicima obrazovnog centara za slijepu i slabovidnu djecu i odrasle.

Osnovna zadaća Centra je osposobiti korisnike za samostalan život i rad, odnosno njihovo ravnopravno sudjelovanje u svim vidovima društvenog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina od 45,000 kuna iskoristit će se za obnavljanje spavaonica i sanitarija u odjelu za dječake na lokaciji u Kušlanovoj ulici, dok će se dio donacije iskoristiti za kupnju ogledala za dječji vrtić u Nazorovoj ulici u Zagrebu koji se koriste kako bi se djeca s problemom vida naučila kretati samostalno.

Od 2001. godine Henkel je donirao ukupno 210 tisuća kuna koji su bili predani brojnim institucijama kao što su SOS Obiteljska zajednica u Velikoj Gorici, Institut za hematologiju i onkologiju na Pedijatrijskoj Klinici “Šalata”, Bolnica za djecu s kroničnim bolnicama “Gornja Bistra” i Pedijatrijska Klinika KBC “Rijeka”.

 “Ove godine imamo i dodatni razlog proslaviti kraj školske godine, budući da smo zahvaljujući Henkelu dobili sredstva za obnovu naših objekata. Na taj ćemo način dodati značajne elemente koji će nam pomoći u podizanju kvalitete življenja naših korisnika”, izjavila je Diana Kralj, ravnateljica Centra “Vinko Bek”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara