Zbog nevremena dijelovi središnje Hrvatske od jutros bez struje, HEP moli za strpljenje

Zbog nevremena dijelovi središnje Hrvatske od jutros bez struje, HEP moli za strpljenje

Foto: Hina

SNJEŽNO nevrijeme koje je u srijedu i noći na četvrtak zahvatilo Karlovačku, Sisačko-moslavačku i Zagrebačku županiju uzrokovalo je kvarove na distribucijskoj mreži te prekide u opskrbi električnom energijom, izvijestio je HEP koji još radi na otklanjanju kvarova i zbog te izvanredne situacije moli potrošače za razumijevanje.

Velike količine mokrog snijega, koji je na područjima Korduna i Banovine dosegao razinu od pola metra, uzrokovao je prekide napajanja električnom energijom u pojedinim dijelovima u okolici Karlovca, Siska i Velike Gorice, kao i u okolici Jastrebarskog, Ozlja, Duge Rese, Generalskog Stola, Slunja, Hrvatske Kostajnice, Gline i Petrinje, priopćila je HEP-ova služba za odnose s javnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Napominje da su svi radnici HEP-a, odnosno operatora distribucijskog sustava iz Elektre Karlovac, Elektre Sisak i Elektre Zagreb na terenu te su danas uspjeli otkloniti kvarove u većini mjesta koja su ostala bez opskrbe električnom energijom.

"Tako je tijekom jutra na području Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije bez električne energije bilo oko 14.000 potrošača, dok je do 15 sati taj broj smanjen na oko 3300 potrošača, od koji se najveći broj nalazi na području Vojnića, Slunja i Gvozda“, navodi HEP.

Radnici HEP-a i dalje ulažu maksimalan trud i napor kako bi se kvarovi što prije otklonili i normalizirala opskrba za sve potrošače električne energije, poručujuju iz HEP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara