Grijanje u šest gradova poskupljuje u prosjeku za 30 posto: "Svoju nesposobnost prevaljuju preko leđa građana"

Foto: Ilustracija

HERA je odobrila poskupljenje grijanja u šest hrvatskih gradova. Od polovice mjeseca cijena će biti veća u prosjeku 30 posto.

Zeleno svijetlo iz HERA-e su potvrdili na izvanrednoj pres konferenciji u HEP Toplinarstvu. Grijanje će u Zagrebu biti 26 posto skuplje, u Osijeku 19,2 posto, Sisku 37,4 posto, Velikoj Gorici 38,3 posto, Samoboru 38,5 posto i Zaprešiću 37,7 posto.

Cijene će stupiti na snagu osam dana od objave u Narodnim novinama, a HERA bi svoju odluku trebala objaviti sutra ili prekosutra.

Bandić o poskupljenju: To je nedopustivo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osudio je HERA-inu odluku o poskupljenju grijanja za čak 26 posto u gradu Zagrebu. "Svako poskupljenje je nedopustivo u situaciju kad se katastrofalno upravlja javnim poduzećima", poručuje Bandić.

"Svoju neracionalnost, svoju nekompetentnost i svoju neposobnost prevaljuju preko leđa građana ovih gradova, a prije svega mojih sugrađana. Nisu se potrudili da ljudima koji bi u ovo krizno recesijsko vrijeme zavrnuli svoje slavine i pipe kao i mi koji u kućama gledamo u koju je sobi hladnije, u kojoj spavamo, a u kojoj ne spavamo, da kalorimetre ugradimo. Nisu ni to napravili", istaknuo je Bandić.

Odluku ne mogu suspendirati, svjestan je zagrebački gradonačelnik, no građanima će ipak pomoći.

"Kao odgovoran gradonačelnik i Gradska uprava učinit ćemo sljedeće, da u drugom čitanju proračuna za 2013. godinu povećamo sredstva od 12 milijuna kuna za duplo jer očekujemo novi val socijalnih slučajeva i ljudi koji ne budu mogli plaćati svoje režije, pa niti toplinsku energiju. 25 milijuna kuna da se rezervira, da se smanji udar i pomogne ljudima koji su na dnu", poručio je Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara