Hercegovina: Različite reakcije na Tutinu i Štelinu presudu

BOŠNJAČKE i hrvatske udruge u Hercegovini u utorak oprečno ocjenjuju jučerašnju presudu Haškog suda, kojom je Mladenu Naletiliću Tuti izrečana kazna od 20 godina, a Vinku Martinoviću Šteli od 18 godina zatvora.

Bošnjačko Udruženje logoraša Mostara priopćilo je da je kazna izrečena Tuti i Šteli preblaga dok Udruga HVIDR-a Herceg Bosne tu kaznu smatra preoštrom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za zločine koji su počinjeni na mostarskom području kazna je trebala biti znatno veća", rekao je predsjednik bošnjačkog Udruženja logoraša Mostara Idriz Merzić. Dobrim u presudi Merzić drži što dokazuje agresiju Republike Hrvatske na BiH, a posebice na Mostar.

Sasvim suprotnog mišljenja je predsjednik HVIDR-e Herceg Bosne Anđelko Barun. Presudom Tutii i Šteli, Haški je sud, po njemu, još jednom potvrdio pristranost. Pri tomu je Barun kaznu Tuti i Šteti usporedio s nedavnom kaznom Biljani Plavšić. "Iako među glavnim ideolozima srpske ratne politike u BiH, zbog pokajništva je dobila 12 godina zatvora, ali nijedno pokajništvo ne može opravdati tolike zločine koje su (Srbi) počinili", kazao je Barun istaknuvši kako Haaški sud ima dvostruka mjerila.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara