Heroj koji je hvatao manijaka u Nici: "Bilo je to polje mrtvih ljudi, krvi i mesa"

Heroj koji je hvatao manijaka u Nici: "Bilo je to polje mrtvih ljudi, krvi i mesa"

Foto: Hina

26-GODIŠNJI Gwenael Leriche uspio je barem djelomično ublažiti posljedice krvavog napada Lahoualeja Bouhlela, koji je ubio 84 osobe jureći preko promenade u Nici i gazeći ljude.

Leriche, inače vozač dostavnih kombija, bio je s prijateljima na plaži kada je vidio bijeli kamion koji se približava gomili ljudi na Promenade des Anglais, piše Independent.

Krenuo je trčati za kamionom, preko leševa koja su ostala iza njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Vozač se tek zaletio u skupinu ljudi. Bio je to pokolj. Ponovno je ubrzao i prestigao me. Vidio sam da je šteta velika.  Pokušao sam razmisliti što da napravim, ali bilo je prekasno. Mislio sam kako ga moram sustići. Područje iza kamiona bilo je polje mrtvih ljudi, krvi i mesa. Morao sam prekoračiti tijela da bi stigao do njega", ispričao je Leriche.

Još jedan prolaznik pokušao umanjiti pokolj

Prema informacijama svjedoka, još je jedan nenaoružani prolaznik pokušao umanjiti masakr - primio se za vrata kamiona, a u tom trenutku Leriche je uspio sustići voilo.

On i drugi prolaznik pokušali su napasti Bouhlla kroz prozor kamiona, ali je počeo pucati na njih. Jedan motociklist također je pokušao usporiti pohod. Navodno je pokušao preuzeti kamion tako što je pokušao otvoriti vrata kamiona sa suvozačke strane.

Policija je potom Lerichea privela na ispitivanje, no ubrzo je pušten.

Podsjetimo, Mohamed Lahouale Bouhlel projurio je kroz gomilu na glavnoj šetnici grada Nice. Pritom je ubio 84 i ozlijedio na stotine ljudi. U napadu je poginulo i desetero djece. Vlasti su napadača identificirale kao 31-godišnjeg francuskog državljanina rođenog u Tunisu. Ubijen je u razmjeni vatre s policijom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara