"Hewlett-Packard" ne odustaje od projekta "Najbolje od nas"

TVRTKA "Hewlett Packard" priopćila je da nije odustala od humanitarnog projekta "Najbolje od nas", kojim se obiteljima s osmero i više djece želi osigurati besplatna računala.

Tvrtka, međutim, navodi da s organizatorom akcije Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti još nije potpisan ugovor o rokovima dobave besplatnih računala.

Ministarstvo obitelji jučer je pak priopćilo da je odlučilo samostalno provesti program nabave računala za višečlane obitelji jer "Hewlett-Packard s kojom je potpisano pismo namjere nije poštovao tu obvezu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ministarstvu kažu također da je s "Hewlett Packardom" 2. srpnja potpisano pismo namjere kojim se ta tvrtka obvezala najkasnije do kraja listopada osigurati računala za obitelji s osmero i više djece, ali da tvrtka nije poštovala tu obvezu.

SDP-ov zastupnik Ivica Pančić srijedu je zatražio očitovanje na pitanje zašto je raspisan natječaj za kupnju računala, iako se "Hewlett Packard" obvezao da će višečlanim obiteljima darovati 400 računala.

U Ministarstvu su odgovorili da predviđeni ugovor s "Hewlett Packardom" još nije potpisan niti su računala dobavljena pa je ono zbog sve češćih zahtjeva obitelji kojima je najavljena akcija odlučilo samostalno provesti program nabave računala za ovu godinu.

U "Hewlett Packardu" pak kažu da je pismom namjere utvrđena zajednička namjera stranaka da sklope ugovor koji će utvrditi njihova prava i obveze, ali da još nije određen datum potpisivanja ugovora pa tako ni rokovi za dobavu računala.

Humanitarne akcije dio poslovne kulture Hewlett-Packarda

"Naš je cilj da obitelji s osmero i više djece što prije dobiju računala pa se ubrzano nastoji što prije stvoriti uvjete za sklapanje ugovora", kažu u "Hewlett Packardu".

Ističu da nisu odustali od projekta „Najbolje od nas“. Nadalje, podsjećaju da su donatorski programi dio poslovne filozofije tvrtke. Tako navode da su do sada sudjelovali u mnogim humanitarnim akcijama od kojih su izdvojili donaciju informatičke opreme bolnici „Sv. Duh“ Zagreb, te Fakultetu elektrotehnike i računarstva Zagreb, Sveučilištu u Splitu u suradnji s UNESCO-om, zatim razne donacije među kojima su Geodetski fakultet u Zagrebu, Bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak Zagreb, Centar „Slava Raškaj“ Zagreb, Klinika za dječje bolesti Kliničke bolnice Split, Neuropsihijatarska bolnica „Dr. Ivan Barbot“ Popovača, Društvo invalida cerebralne i dječje paralize Zagreb, Specijalna bolnica za bolesti dišnog sustava djece i mladeži Zagreb, Centar za odgoj, obrazovanje i osposobljavanje mladih Samobor, Hrabri telefon Zagreb,  Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba, KBC Rebro Zagreb, „SOS Dječje selo“ Zagreb i drugi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara