Hezbolah objavio imena navodnih CIA-inih špijuna u Libanonu

Foto: AFP

ŠIJITSKA vojno-politička grupacija Hezbolah na televizijskoj postaji al-Manar javno je prozvala CIA-ine agente koji djeluju u Libanonu.

Hezbolah je otkrio imena deset navodnih agenata, za koje tvrde da koriste diplomatsku krinku kako bi organizirali špijunsku obavještajnu mrežu u cijelom Libanonu. Na televiziji su prikazane fotografije i video snimke CIA-inih dužnosnika i doušnika u Starbucksu i Pizza Hutu.

CIA je odbila potvrditi istinitost tih tvrdnji. "Naša agencija, po pravilu, ne komentira isprazne tvrdnje terorističkih grupa", kazala je CIA-ina glasnogovornica Jennifer Youngblood za Associated Press.

Neimenovani bivši dužnosnici CIA-a za AP su kazali i kako postoji velika vjerojatnost da je Hezbolah svoja saznanja i dokaze već podijelio sa svojim najvećim partnerom Iranom.

Ovaj događaj predstavlja samo najnoviju epizodu u špijunskom ratu između CIA-e i Hezbolaha, kojeg SAD karakterizira kao terorističku grupaciju. Podsjetimo, početkom godine Hezbolah je otkrio dvojicu agenata u svojim redovima koji su navodno špijunirali za SAD. Davne 1984. godine, Hezbolah je oteo i ubio šefa CIA-ine podružnice u Bejrutu.

Prošlog mjeseca i Iran je javio da je uhitio desetak CIA-inih špijuna koji su u toj zemlji skupljali podatke o njihovom vojnom i nuklearnom programu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara