Hezbolah upozorio Izrael: Pripremite se za odmazdu

Hezbolah upozorio Izrael: Pripremite se za odmazdu

Screenshot: MTV

VOĐA libanonskog Hezbolaha kazao je da je Izrael počinio pogrešku ubivši istaknutog militanta Samira Kantara u Siriji prošli tjedan, poručivši da je odmazda za njegovu smrt neizbježna, bez obzira na posljedice.

Sajed Hasan Nasralah rekao je da bi se Izraelaci trebali pripremiti za odgovor bilo u ili izvan zemlje. "Izraelci bi s pravom trebali biti zabrinuti... Trebali bi biti zabrinuti duž granice, u Izraelu i izvan", rekao je.

"Odgovor stiže bez obzira na sve ... Ne možemo cionistima oprostiti prolijevanje naše mudžahedinske krvi ... bilo gdje u svijetu", rekao je.

Izrael je pozdravio Kantarovu smrt, ali nije potvrdio da je izveo zračni napad u kojem je on ubijen.

Kantar je bio u zatvoru u Izraelu zbog svoje uloge u napadu u Izraelu 1979. u kojem je poginulo četvero ljudi dok je bio član jedne palestinske militantne skupine. Vraćen je u Libanon 2008. u zamjeni zatvorenika s Hezbolahom, kojemu se tada pridružio.

Nasralah je prvi put priznao da je Kantar imao ključnu ulogu u organizaciji "narodnog otpora" u Siriji protiv izraelskih planova na Golanskoj visoravni. Hezbolah se bori na strani sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

Njegova sve veća vojna uloga u tom strateški važnom području smetala je Izraelu, rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara