Hezbollah: Usredotočit ćemo se na palestinsko pitanje

Hezbollah: Usredotočit ćemo se na palestinsko pitanje

Foto: Hina

ČELNIK libanonskog Hezbollaha Sayyed Hassan Nasrallah rekao je da će se ta skupina i njezini saveznici ponovno usredotočiti na palestinsko pitanje nakon što su postigli pobjede na drugim poljima u regiji.

Nasrallah je pozvao saveznike Hezbollaha da donesu ujedinjenu strategiju "na terenu" za suprotstavljanje Izraelu. Ta skupina koju podržava Iran u Siriji se uz svoje saveznike bori protiv Islamske države, terorističke organizacije koja je pred potpunim porazom.

Uzaludni pregovori

Nasrallah se putem videolinka obratio velikom prosvjedu u Bejrutu zbog američke odluke da prizna Jeruzalem kao izraelsku prijestolnicu i tamo prebaci svoje veleposlanstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ponovio je svoj prošlotjedni poziv za novom palestinskom pobunom protiv Izraela, arapske je države pozvao da napuste mirovni proces, a pregovore sa Sjedinjenim Državama nazvao je uzaludnima.

"Danas osovina otpora koja uključuje Hezbollah ponovno kao svoj prioritet postavlja Jeruzalem, Palestinu, palestinski narod i otpor u svim njegovim frakcijama", poručio je.

Hezbollah je osnovan osamdesetih godina kao pokret otpora protiv izraelske okupacije južnog Libanona.

Izrael je s tom organizacijom 2006. vodio kratki rat, a napetosti između dvije strane ponovno su izbile ove godine kada je Izrael pogodio skladište oružja i konvoje te skupine u Siriji.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara