Hiddink pod istragom zbog utaje poreza

NIZOZEMSKO državno tužilaštvo objavilo je danas da je pokrenulo istragu protiv uglednog nogometnog trenera Guusa Hiddinka, kojeg se sumnjiči za utaju poreza.

Sporno je razdoblje nakon SP 2002., kada je Hiddink imao službeno prebivalište u Belgiji. No, tužilaštvo sumnja da Hiddink tada nije živio u Belgiji i to će pokušati dokazati. Nizozemski trener i njegov porezni savjetnik trebali bi se pojaviti na saslušanju 15. rujna. Devet dana ranije Hiddink će voditi Rusiju u kvalifikacijskom susretu protiv Hrvatske.

Hiddink je u više navrata izjavio da nije ništa skrivio, te da nema govora o utaji poreza. Po njemu, radi se o običnoj administrativnoj grešci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hiddink je od 1995. do 1998. bio izbornik Nizozemske, a nakon toga vodio je Real Madrid, Betis, te reprezentaciju Južne Koreje, s kojom je bio četvrti na SP 2002. Na SP u Njemačkoj bio je izbornik Australije, a sada je za kormilom ruske reprezentcije.

Rusija u kvalifikacijama za EP 2008. igra u skupini sa Hrvatskom, Engleskom, Izraelom, Andorom, Estonijom i Makedonijom. Dvije prvoplasirane reprezentacije izborit će odlazak na EP 2008.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara