HIP predstavio izborni program na HTV-u

IZBORNI program HIP-a je stvoriti gospodarski jaku i uspješnu Hrvatsku, socijalne pravde u kojoj će se dobro, ponosno i dostojanstveno živjeti, kazao je predstavljajući izborni program na HTV-u Miroslav Tuđman.

HIP želi uvesti Hrvatsku u europske integracije, a u HIP-u drže da se u Europu ne može bez nacionalnog dostojanstva, kulturnog i nacionalnog identiteta.

Aktualna vlast, tvrdi Tuđman, podigla je vanjski dug i zaduženost stanovništva, a postojećim tempom rasta vanjskog duga, Hrvatska već dogodine neće ispuniti ekonomske uvjete za ulazak u EU.

Ističući da je ova vlast ponizila branitelje i Domovinski rat, Tuđman je rekao da će HIP ispraviti tu nepravdu, kao i nepravdu prema umirovljenicima, kojima namjeravaju podijeliti dionice javnih poduzeća. Time će, rekao je, javna poduzeća ostati u hrvatskim rukama, a neće biti prodavana strancima radi krpanja proračuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao osnovne ciljeve i strategiju HIP-ovog gospodarsko-socijalnog programa naveo je prostornu integraciju Hrvatske (od prometnica do telekomunikacija), razvitak industrije znanja, te reformu sveučilišta.

Hrvatsku budućnost HIP vidi i u proizvodnji zdrave hrane, razvoju turizma i modernizaciji državne uprave.

Naglasak u programu stavljaju na obrazovanje i ulaganje u znanje, čime bi se promijenila struktura proizvodnje i ostvarila konkurentnost na svjetskom tržištu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara