HND poručio Sutliću: Odlazi na krstarenje i ne vraćaj se više

HND poručio Sutliću: Odlazi na krstarenje i ne vraćaj se više

Tekst: I.Ć.
Foto: Arhiva

"GLAVNOM ravnatelju HRT-a Vanji Sutliću najbolje je da se sa svojom jahtom pokupi na krstarenje i neka se više ni ne vraća", tim oštrim riječima obratio se danas na konferenciji za novinare prvi čovjek HND-a Zdenko Duka napavši prvog čovjeka hrvatske dalekovidnice.

> HRT: Na primitivno Stankovićevo pitanje uslijedio je isti takav Kerumov odgovor

> Kerum izvrijeđao Srbe, a Sutlić mu se javno ispričao!

Povod napadu bila je zapravo emisije Nedjeljom u dva, popularnog voditelja Aleksandra Stankovića, s obzirom da je Sutlić oštro prigovorio voditelju zbog pitanja kojeg je postavio gradonačelniku grada Splita Željku Kerumu. Štoviše Sutlić se ispričao jer je Stankovićevo pitanje bilo primitivno, te je izravna posljedica i primitivnog odgovora Keruma o Srbima.

Za prvog čovjeka HND-a Zdenka Duku čin Sutlića je neviđen skandal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sutlić zapravo zamjera svom zaposleniku jer je ovaj pitao jedno normalno pitanje! Prema tome, nitko od novinara, ako je suditi prema Sutliću, ne bi trebao isprovocirati idiota i tako ga prokazati kao rasistu", rekao je Duka danas okupljenim novinarima na konferenciji koja je bavila teškim stanjem u Večernjem listu, ali u hrvatskom novinarstvu.

"Utapljanje ljudi od strane Sutlića do sada je neviđeno", zaključio je Duka "poslavši" Sutlića na krstarenje.

Roemer: Uobičajeno je da Duka reagira bez da nešto vidi

"Pretpostavljamo da svoj komentar g. Duka ne temelji na tome što je osobno vidio u emisiji Otvoreno, nego na nečijoj pogrešnoj informaciji o tome što je ondje rečeno. Nažalost, već je uobičajeno da HND-ov predsjednik reagira na temelju prepričanih dojmova i da se prije reakcije niti ne pokuša na relevantnom mjestu raspitati što se zapravo dogodilo." - priopćenje je glasnogovornika HRT-a.

"Naime, iz izjave Glavnog ravnatelja u emisiji Otvoreno, koja je javno dostupna i na našim internetskim stranicama, posve je jasno da nije upitno treba li se otkrivati i prokazivati, nego kako se to radi. Ako novinar želi nekoga prokazati kao osobu sklonu tučnjavi, je li legitimno da je udari i time izazove uzvratni udarac? Dakako da nije. Glavni ravnatelj je u emisiji upozorio da je dužnost urednika i direktora programa osigurati jasnu osudu nečijeg govora mržnje i netolerancije - g. Stanković je u svojoj emisiji to propustio učiniti." - zaključuje se u priopćenju.

Roemerova završna misao

Glasnogovornik HRT-a u izvorno je priopćenje zaboravio uvrstiti "zadnju planiranu misao" pa nam se uskoro javio kako bi i nju dodali u tekst: "Podsjećamo da nadležno regulatorno tijelo u vezi s emisijom Nedjeljom u dva u kojoj je gostovao Željko Kerum kaznenu prijavu nije podnijelo protiv gosta emisije, nego protiv HRT-a kao odgovornog nakladnika. Nadamo se da će gospoda Duka i Klauški svoje primjedbe o tome što je posao novinara i kako ga treba obavljati uputiti i na tu adresu. Ili su im jedini cilj napadi na poslovodstvo Hrvatske radiotelevizije?"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara