HND: Pukanić koristi vlastiti položaj za privatiziranje medijskog prostora

HRVATSKO novinarsko društvo danas se oglasilo priopćenjem u kojem traži da sve razine vlasti sankcioniraju odgovorne za propuste u slučaju Mirjane Pukanić.

Središnji odbor HND-a tako inzistira da policija, Ministarstvo zdravstva, Državno odvjetništvo i Hrvatski sabor svoj posao obave do kraja i utvrde okolnosti prisilnog privođenja Mirjane Pukanić u psihijatrijsku bolnicu.

HND je također najavilo kako će Vijeće časti raspravljati o tekstu "Diletanti protiv psihijatara" koji je 22. travnja objavljen u Nacionalu i kojim je "opetovano objavljen liječnički dosje Mirjane Pukanić", čime je prekršeno nekoliko zakona kao i Kodeks časti HND-a. Osobe odgovorne za objavu teksta bit će kažnjene ukoliko Vijeće časti bude smatralo da je to potrebno.

U priopćenju HND-a također se ističe kako se ne može dopustiti da "bilo koji izdavač koristi vlastiti položaj za privatiziranje medijskog prostora i nenovinarsko ponašanje". Predsjednik HND-a Zdenko Duka i predsjedateljica Središnjeg odbora Renata Ivanović zabrinuti su jer je "afera Pukanić" još jedno potaknula pitanje vlasništva nad medijima u Hrvatskoj.

J.C.
Foto: S.G.F.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara