HNS i SDP se dogovorili? "Uskoro se potpisuje sporazum Narodne koalicije"

HNS i SDP se dogovorili? "Uskoro se potpisuje sporazum Narodne koalicije"

Foto: FaH

NAKON što su se u medijima pojavile informacije prema kojima je HNS SDP-u zaprijetio samostalnim izlaskom na izbore, čini se kako će stranke ipak postići dogovor.

Indexu je naime neslužbeno potvrđeno kako se uskoro potpisuje sporazum Narodne koalicije.

Podsjetimo,  visoki izvor iz HNS-a Indexu je prethodno potvrdio kako su u HNS-u nezadovoljni  ponudom SDP-a.

"U odnosu na prošle paramentarne izbore, SDP nam je ponudio lošija mjesta na izbornim listama ne samo u 3. izbornoj jedinici kako se prvo govorilo nego i u drugim jedinicama. To je apsolutno lošija ponuda nego što ju je HNS dobio od SDP-a na prošlim izborima", rekao je Indexov izvor iz HNS-a.

Potvrdio nam je da će ta stranka inzistirati na istim uvjetima koje su imali prije manje od godinu dana i da od toga neće odstupati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ne bude tako mi smo jako blizu odluke o samostalnom izlasku na izbore. I inače je Središnji odbor donio odluku da se ide na samostalno, a da se predizbornoj koaliciji sa SDP-om da šansa. Mi se pripremamo kao da idemo samostalno na izbore", rekao je za Index izvor iz vrha HNS-a.

Kako se pak doznaje u HNS-u, pregovori se nastavljaju i u četvrtak. Visoki izvor iz HNS potvrdio je da će se i dalje pregovarati te da će se do subote postići sporazum, o čemu će mediji pravodobno biti obaviješteni.

Također se neslužbeno doznaje da će HNS dobiti šest mjesta na listi u 3. izbornoj jedinici, kao što je tražio i kao što je imao na prošlim izborima.

Na sastanku su bili: predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, njegov zamjenik Predrag Štromar, predsjednik Središnjeg odbora te stranke Matija Posavec i njezin glavni tajnik Srećko Ferenčak, te predsjednik SDP-a Zoran Milanović i član Predsjedništva te stranke Arsen Bauk, navodi izvor iz HNS-a.

 

U Narodnoj koaliciji bi uz SDP i HNS trebali biti HSS i HSU.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara