HNS o aferi teškoj 300.000 kuna u ministarstvu Vesne Pusić: Sve je bilo po zakonu, ovo je spin

HNS o aferi teškoj 300.000 kuna u ministarstvu Vesne Pusić: Sve je bilo po zakonu, ovo je spin

Foto: FAH

NAKON što je jučer objavljeno kako je Državna revizija utvrdila nepravilnosti u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova za vrijeme mandata Vesne Pusić, i to vezano uz isplate prema ugovoru o djelu, danas se o svemu očitovao HNS.

> Nova afera na pomolu: U ministarstvu Vesne Pusić ilegalno isplatili tajnici 300.000 kuna?

Podsjetimo, Revizija je utvrdila kako je od 2013. godine do kraja prošle godine administrativnoj tajnici zaposlenoj u Ministarstvu protivno propisima isplaćeno skoro 300.000 kuna bruto preko ugovora o djelu za poslove koje je trebala obavljati u sklopu redovitog rada.

Izjavu HNS-a vezanu uz poslovanje Ministarstva vanjskih i europskih poslova u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Svi ugovori koji su rađeni u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova u mandatu naše Vlade bili su apsolutno i u potpunosti utemeljeni i u skladu sa zakonima. U ministarstvima, pa tako i u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, postoje stručne službe i profesionalci koji takve ugovore naprave i pobrinu se da oni budu u skladu sa zakonom i svim ostalim propisima. Tako je sigurno bilo i u ovom slučaju i, na kraju krajeva, i ovo i druga ministarstva i dan danas tako rade", rekao je u izjavi medijima HNS-ov Igor Kolman.

"Državna revizija je bila u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova i 2013. godine, obavila je reviziju, nije pronašla nikakve nepravilnosti, a sada 2016. godine, mjesec dana uoči izbora, odjednom im se čini da to isto nije pravilno i da nije u skladu sa zakonima. Kako je moguće da ista Državna revizija ima dva različita mišljenja? Neću donositi nikakve zaključke, ali da je sumnjivo, sumnjivo je", poručio je Kolman.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara