HNS-ovo povjerenstvo za Sanadera i Žužula više nije na dnevnom redu Sabora

HNS-ovo povjerenstvo za Sanadera i Žužula više nije na dnevnom redu Sabora

HNS-OV prijedlog da se osnuje povjerenstvo koje bi istražilo način na koji su premijer Ivo Sanader i ministar u ostavci Miomir Žužul stekli imovinu, više nije u dnevnom redu Hrvatskog sabora.

Naime, Odbor za Ustav i Poslovnik dao je za pravo zastupnicima da mogu povući svoje potpise s prijedloga akata, a ovoga puta radilo se o HNS-ovu prijedlogu za osnivanje istražnog povjerenstva.

Šime Lučin (SDP) i Zlatko Kramarić (LS) povukli su svoje potpise, pa HNS više nije imao dovoljan broj potpisa (desetina, odnosno 16 zastupnika).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, HNS-ovac Dragutin Lesar tvrdio je da za takvu praksu nema uporišta ni u Poslovniku, ni u Zakonu o povjerenstvima.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks zatražio je pomoć od Odbora za Ustav koji je dao za pravo dvojici zastupnika, a HNS-ov prijedlog time je, zbog manjka potpisa, skinut s dnevnog reda 12. sjednice.

Sabor je time zaključio današnji, maratonski rad, nakon što je odradio aktualno prijepodne, te raspravio i donio dokumente važne za priključenje Hrvatske EU.

Danas u 10 sati Dragutin Lesar održat će konferenciju za novinare čija će tema biti upravo osnivanje povjerenstva za Žužula i Sanadera. Lesar tvrdi kako mu je jedan član Vlade prijetio ako ne odustane od zahtjeva da se osnuje istražno povjerentsvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara