Honda počela s uništavanjem više od tisuću novih vozila oštećenih za vrijeme poplava u Tajlandu

Foto: AFP

JAPANSKI proizvođač automobila, tvrtka Honda danas je na Tajlandu započela s uništavanjem više od tisuću vozila oštećenih za vrijeme poplava, i to kako bi svoje kupce uvjerila kako se niti jedno od oštećenih vozila neće naći u prodaji, javlja agencija AFP.

U priopćenju tvrtke navedeno je kako se očekuje da će proces uništavanja vozila u Hondinoj tvornici, koja se nalazi u središnjoj tajlandskoj provinciji Ayutthayi, trajati oko mjesec dana.

Tvornica je locirana u Rojana Industrial Parku, u kojem su poplave u listopadu zaustavile proizvodnju, a snimke iz zraka pokazivale su stotine novih automobila potopljenih blatnjavom vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mnogi automobili koji su čekali isporuku na sigurnije lokacije bili su uspješno prebačeni, no tisuću i 55 vozila koji su ostali na području tvornice oštetila je poplava.

Iz Honde su poručili i kako se kupcima neće prodati niti jedno oštećeno vozili, niti će se prodavati ili ponovno koristiti bilo koji dio iz tih automobila, od kojih je većina modela City, Brio i Jazz. Proizvodnja u tvornici tek se mora nastaviti.

Početkom ovog mjeseca tajlandske su vlasti priopćile kako je više od 700 osoba poginulo u poplavama, koje su na svojem vrhuncu zahvatile 65 od 77 provincija. Zatvorene su tvornice sedam najvećih industrijskih proizvođača, što je poremetilo svjetsku distribuciju.

Voda se od tada uglavnom povukla, no mnoga područja očekuju intenzivne operacije raščišćavanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara