KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Horvat pojašnjava kako su došli do 14 radnih nedjelja

Horvat pojašnjava kako su došli do 14 radnih nedjelja
Screenshot: N1

MINISTAR gospodarstva Darko Horvat za N1 je govorio o najavi da u javnu raspravu idu izmjene i dopune Zakona o trgovini po kojemu će 14 nedjelja biti radnih, a poslodavci će moći odabrati kojih će to 14 nedjelja biti.

Ministar kaže da su na 14 radnih nedjelja došli u razgovorima sa socijalnim partnerima HGK-om, HOK-om i HUP-om, u kojima su ustanovili da je 14 nedjelja profitabilnih, sve ostale su radne, ali ne donose profit, nego dohodak, i s time se slažu i u vladi.

Oko radne/neradne nedjelje u kontekstu predizborne kampanje kaže da na tome rade dvije godine kroz analize modela regulacije rada nedjeljom. Kaže i da se rad nedjeljom treba valorizirati najmanje 50 posto više u odnosu na redovan radni dan.

Kaže da se ne radi o predizbornoj mjeri

Odbacio je tvrdnje da je zabrana rada nedjeljom bila predizborna, a ne epidemiološka mjera, a kao dokaz tome vidi aktualnu epidemiološku situaciju u zemlji.

"Nedjelja se može kompenzirati petkom, subotom i ponedjeljkom i to pokazuju fiskalizirani računi pa zato ne vidim problem da određeni broj nedjelja bude neradan", kaže Horvat i dodaje da bi zakon već bio u javnoj raspravi da nije bilo epidemije koronavirusa.

Oko angažmana na izborima ne krije ambicije, želi biti na listi u trećoj izbornoj jedinci i očekuje povjerenje Andreja Plenkovića. Nije mu bitna pozicija, a uvjeren je da će osvojiti četiri mandata i boriti se za peti, rekao je za N1.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara