HP nudi jedinstveno rješenje za arhiviranje i dohvaćanje utemeljeno na prvoj arhitekturi "grid pohrane"

HP je danas objavio početak prodaje i isporuke jedinstvenog rješenja za arhiviranje i dohvaćanje namijenjenog pohrani, indeksiranju i brzom dohvaćanju referentnih informacija.

HP StorageWorks Reference Information Storage System (RISS) je rješenje visokih performansi koje pojednostavnjuje dugoročno upravljanje podacima, smanjuje troškove i daje odgovor na sve strože zakonske i retencijske zahtjeve. To je ujedno i prvi HP-ov sustav koji se temelji na inovativnoj arhitekturi “grid pohrane”, koja će omogućiti pružanje informacijskih usluga i prilagodbu promjenama poslovnih potreba.

Kombinirajući inovativni hardver i softver koji se djelomično temelji na HP-ovoj nedavnoj kupnji tvrtke Persist Technologies, HP StorageWorks RISS čini dio HP-ova portfelja za upravljanje informacijama tijekom cijelog njihovog životnog ciklusa (Information Lifecycle Management, ILM).
HP je također predstavio nekoliko novih ILM usluga te je proširio svoj ILM partnerski program kako bi ubrzao i proširio ponudu ILM rješenja temeljenih na HP seriji proizvoda StorageWorks.

Među novim partnerima su ADIC, CaminoSoft, Grau Data Storage, Orchestria, Pegasus Disk Technologies i Princeton Softech.

“Imajući u vidu zakonske propise i našu politiku oporavka od katastrofa i izrade rezervnih kopija, moramo osigurati mogućnost pristupa elektroničkim kartonima pacijenata”, kaže Bohnne Jones, direktor informacijske tehnologije u bolnici Pekin Hospital. “Surađujući s tvrtkom HP Services na implementaciji ILM strategije koja se temelji na specifičnim poslovnim i zakonskim zahtjevima, uspostavili smo redundantno rezervno okruženje u kojem se koriste HP-ove tehnologije umrežavanja područja pohrane koje značajno poboljšavaju našu sposobnost udovoljavanja tim zahtjevima.”

U industrijama kao što su financijske usluge i zdravstvena zaštita, direktori informatike traže načine smanjenja troškova i složenosti dugoročne pohrane podataka, udovoljavanja poslovnim i zakonskim zahtjevima za čuvanje podataka te iskorištavanja vrijednosti pohranjenih informacija. Rješenje HP StorageWorks RISS udovoljava ovim zahtjevima nudeći sve-u-jednom rješenje za pohranu, indeksiranje i brz dohvat referentnih informacija.

Za razliku od konkurentskih proizvoda, koji zahtijevaju integraciju brojnih hardverskih i softverskih komponenti koju će provesti klijent ili treća strana, RISS je pred-integriran s partnerskim tehnologijama te obuhvaća podršku i usluge koje daju cjelovito ILM rješenje za aktivno arhiviranje i brzo dohvaćanje e-pošte i drugih učestalih vrsta podataka.

HP StorageWorks RISS prvo je HP-ovo rješenje koje koristi inovativnu i standardiziranu arhitekturu “grid pohrane”. Ta tehnologija uslugama pohrane – poput arhiviranja i dohvaćanja danas, kao i drugih mogućnosti koje će se pojavljivati kasnije – omogućuje da se pružaju na razini cijelog jako skalabilnog i centralno upravljanog sustava.
“Referentnim je informacijama po definiciji teško upravljati, a njihova količina eksponencijalno raste s novim i sve strožim zakonskim i industrijskim propisima”, kaže Nancy Marrone-Hurley, viša analitičarka u Enterprise Storage Group.

“Rješenja za upravljanje životnim ciklusom informacija nastala su kao kombinacija proizvoda i usluga osmišljenih kako bi tvrtkama pomogle da udovolje zahtjevima za čuvanje podataka i važećim zakonima, uz kontrolu troškova i održavanje razine usluga. Putem sve-u-jednom RISS rješenja i ponude integriranih usluga, HP pomaže tvrtkama da ostvare ove ciljeve pridržavajući se svoje ILM strategije i planova.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usluge i arhitektura HP StorageWorks RISS

Rješenje HP StorageWorks RISS je otvoren, integriran i skalabilan alat za arhiviranje koji obuhvaća HP-ove usluge RISS dizajna i integracije. Arhitektura je proširiva na brojne primjene, a u budućnosti se očekuju kompleti za razvoj softvera za RISS koji će koristiti otvorene standarde za brzu integraciju sa suvremenim poslovnim aplikacijama i vrstama podataka. Usluge obuhvaćaju dizajn hardvera i softvera, savjetovanje u vezi politike čuvanja informacija i poslovnih pravila, integraciju s postojećim klijentovim okruženjem za razmjenu poruka i mogućnosti uvoza starijih dokumenata.

Usluge RISS podrške za prvu su godinu uključene u nabavnu cijenu sustava, a podrazumijevaju hardversku podršku sljedećeg dana, telefonsku softversku podršku i licence za upotrebu. U ponudi su i dodatne usluge podrške za individualne poslovne potrebe.

Arhitektura isprepletene pohrane, na kojoj se temelji rješenje RISS, dijeli zadatke pohrane, indeksiranja i dohvaćanja na izdvojen skup računalnih čvorova, odnosno “pametnih ćelija” za pohranu. Svaka pametna ćelija za pohranu sastoji se od jeftinog računalnog uređaja velike gustoće i prostora za pohranu na samoj ploči. Pametne ćelije za pohranu posve su samodovoljne i raspolažu namjenskim procesorom, mehanizmom za pretraživanje, bazom podataka, indeksom i upravljačkim slojem.

Ova revolucionarna arhitektura usklađena je s HP-ovom vizijom prilagodljivog poslovanja, čija su karakteristika standardizirani, modularni i centralno upravljani gradivni blokovi za pohranu, koji omogućuju više razina usluge pohrane. Takav dizajn čini upravljanje podacima jednostavnijim, nudeći jedinstvenu sliku sustava i veliku skalabilnost bez smanjenja performansi ili unošenja dodatnog rizika gubitka ili oštećenja podataka.

Zahvaljujući svojoj arhitekturi visokih performansi, rješenje RISS potpomaže transformaciju informacija iz troška u sredstvo za ostvarivanje prihoda, pružajući indeksiranje na bazi sadržaja i prilagođeno pojedinim aplikacijama, uz moćne alate za pretraživanje i brzo otkrivanje i pristup informacijama.

Rješenje također digitalno potpisuje podatke i označava ih vremenskom oznakom radi zaštite od neovlaštenog uređivanja ili brisanja. Na taj se način osigurava brzo, jednostavno i sigurno aktivno arhiviranje i masovno dohvaćanje referentnih informacija iz aplikacija za e-poštu, Microsoft® Office dokumenata i drugih učestalih vrsta podataka.

Osim toga, raspoloživost i performanse poslužitelja mogu se dramatično poboljšati prebacivanjem statičkih podataka, poput poruka u Microsoft Exchangeu, s primarnih sustava za pohranu na RISS rješenje.

Također, za razliku od rješenja za arhiviranje koja neizravno pretražuju sadržaj putem vanjske baze podataka vezane na vanjsku aplikaciju za arhiviranje, pametne ćelije rješenja RISS koriste diskove na pločama za pohranu kako bi pohranjivale referentne i dokumentirane podatke, indekse i metapodatke. Na taj se način omogućuje pretraživanje i dohvaćanje podataka u roku od nekoliko sekundi, neovisno o ukupnom kapacitetu pohranjenom u arhivi ili aplikaciji iz koje su informacije potekle.

“Replikacija, zaštita i arhiviranje podataka čine jednostavniji dio dugoročnog čuvanja nestrukturiranih podataka, i time se bave mnogi proizvođači, uključujući HP”, rekao je  Bob Schultz, viši potpredsjednik i generalni direktor, Network Storage Solutions, HP. “No klijenti nam kažu da se žele usredotočiti na brz i siguran dohvat velikih količina referentnih informacija kako bi mogli udovoljiti poslovnim i zakonskim zahtjevima. Oslanjajući se isprepletenu arhitekturu visokih performansi, rješenje HP StorageWorks RISS prvi je “ključ u ruke” sustav koji je u potpunosti osmišljen za aktivno arhiviranje, pretraživanje i dohvaćanje.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara