HP zauzeo 4. mjesto na ljestvici najboljih patenata 2004. godine

HEWLETT-PACKARD se 2004. godine na ljestvici američkog Ureda za patente i tržišne znake popeo na 4. mjesto. Kompaniji je tijekom godine odobreno 1 775 patenata, što predstavlja znatno veći broj od 1759 patenata 2003. godine.

“Ovakvo postignuće potvrđuje valjanost nove strategije koju smo usvojili prije pet godina i zbog koje smo u logotip umetnuli riječ “Invent”. Usredotočili smo se na proširivanje palete patenata, ne bismo li na taj način zauzeli vodeću poziciju među proizvođačima najnovijih tehnologija,” izjavio je Steve Fox, potpredsjednik i zamjenik glavnog savjetnika HP-ova odjela za intelektualno vlasništvo.

Fox je podsjetio da je 2000. kompanija zauzela 16. mjesto na istoj ljestvici. 

Računaju li se i HP-ove podružnice izvan Sjedinjenih Država, HP je tijekom 2004. svom patentskom portfelju dodao oko 4 000 novih patenata, što u prosjeku iznosi oko 11 patenata dnevno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HP trenutačno posjeduje 25 000 patenata, što njegov patentskih portfelj čini jednim od najvećih na svijetu. Jedinstvenost ovoga portfelja sastoji se i u širokom rasponu proizvoda koje obuhvaća: od računalnih sustava i programa, preko osobnih računala, ispisne i slikovne tehnologije, pa sve do specijaliziranih poslovnih procedura.

Joe Beyers, potpredsjednik HP-ovog odjela za intelektualno vlasništvo, rekao ja da ovogodišnji uspjeh leži u novoj organizaciji licenciranja, koja se usredotočuje na vrijednosti mimo tradicionalne proizvode zarade. Istaknuo je da patenti zbog naplate troškova licenciranja donose i izravnu zaradu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara