Hrg o Divjak: Podržat ću bilo kakvu odluku premijera

Hrg o Divjak: Podržat ću bilo kakvu odluku premijera
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIK HDS-a Branko Hrg je govoreći o oporbenom prijedlogu za smjenom ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak izjavio da je premijer Andrej Plenković osoba koja predlaže razrješenja i imenovanja ministara te da će podržati bilo kakav njegov prijedlog.

"Premijer je osoba koja predlaže razrješenje i imenovanje, dok premijer nekog ministra ili ministricu ne odluči smijeniti, podržat ćemo njegov prijedlog", poručio je Hrg novinarima prilikom dolaska u Banske dvore na prvi ovogodišnji sastanak vladajuće koalicije.

Kaže da su odnosi u koaliciji isti kao i lani

Na pitanje podržava li onda ministricu Divjak samo zbog odluke premijera rekao je da je "to tako sa svakim ministrom".

O odnosima u vladajućoj koaliciji Hrg kaže kako su "približno isti kao i prošle godine".

Potpredsjednik sabora i zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin kratko je kazao da je odluka o ministrici Divjak točka dnevnog reda u saboru, a o njoj će se vjerojatno raspravljati i na koalicijskom sastanku.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac kazao je kako koalicija "dugo nije bila zajedno" te da ne osjeća napetosti, ali ni olakšanje.

Saborski zastupnik Stranke rada i solidarnosti Kažimir Varda rekao je da će se o Divjak očitovati prilikom glasanja o povjerenju, koje bi se trebalo održati u petak. "Vidjet ćete prilikom glasanja u petak", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara