HRT: Odgođeno gostovanje premijera Sanadera u emisiji "Otvoreno"

HRVATSKA radiotelevizija izvijestila je da se za večeras najavljeno gostovanje premijera Ive Sanadera u emisiji "Otvoreno" odgađa za početak siječnja iduće godine.

Kako se navodi u priopćenju, budući da se poklapa najavljeno gostovanje predsjednika Vlade u večerašnjoj emisiji "Otvoreno" i izborna kampanja za predsjednika države, na prijedlog HTV-a i uz razumijevanje i suglasnost predsjednika Vlade, gostovanje se odgađa za početak siječnja 2005.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neprijeporno je pravo premijera da na javnoj televiziji izvijesti o politici i rezultatima rada Vlade, a javna je televizija obvezna potkraj godine predsjedniku Vlade omogućiti da predstavi što je Vlada učinila u tijeku godine i program za iduću godinu (što je HRT redovito činio, pa je to kanio i sada), kaže se u priopćenjui HRT-a. Dodaje se kako je zajednički zaključeno da bi gostovanje predsjednika Vlade i vladajuće stranke u tijeku predsjedničke kampanje, u kojoj vladajuća stranka ima svoga kandidata, moglo narušiti HRT-ovo ispunjavanje zakonske obveze ravnopravna odnosa prema svim kandidatima te je odlučeno da se odgodi gostovanje predsjednika Vlade.

HRT se ispričava gledateljima i predsjedniku Vlade zbog pogrješke u koordinaciji i pogrješne programske najave, ističe se u priopćenju HRT-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara