HRT-ovo razbacivanje novcem: Merliću za ideju dali 700.000 kuna pa emisiju stavili u ladicu

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija

NAKON što su jučer i službeno odustali od javnog natječaja za kupnju domaće telenovele, čija cijena je trebala biti 33 milijuna kuna, šefovi HRT-a će u idućim danima morati odlučiti za što će raspisati nove natječaje.

Prije desetak dana je HRT raspisao javni natječaj za znanstvenopopularnu dokumentarnu seriju o podmorskom, biljnom i životinjskom svijetu u trajanju od tri epizode. Neslužbeno se doznaje kako prisavski šefovi razmišljaju o raspisivanju javnog natječaja za domaću igranu seriju, talk-show i zabavni show.

HRT-ovci Merliću za ideju platili 700 tisuća kuna

HRT-ovi šefovi će možda raspisati natječaj i za game show iako im jedna ideja stara dvije godine već leži u ladici. To je game show "Putna groznica" Dubravka Merlića za koju su na HRT-u autoru već platili 700 tisuća kuna, a emisija nikada nije krenula u realizaciju.

Autor Dubravko Merlić je za Index rekao kako je za tu ideju dobio navedeni iznos. "Silno mi je žao što ta emisija nije išla van, jer mislim da je kvalitetna", kazao nam je Merlić. Dodao je kako je ta ideja izabrana na javnom natječaju prije dvije godine, i to glasovima svih 10 ljudi koji su birali što će HRT kupiti. To je još jedan pokazatelj kako HRT troši svoj novac. Kupili su ideju, isplatili autora pa emisiju dvije godine drže u ladici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara