Hrvat 12-godišnju Australku tjerao na analni i oralni seks u katedrali

HRVAT Mato Karapandzk, koji živi u australskom Adelaideu, osuđen je na devet godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja 12-godišnje djevojčice i to u tamošnjoj katedrali gdje je radio kao čistač.

Kako pišu australski mediji, Karapandzk je djevojčicu upoznao 1981. godine te ju je pet godina zlostavljao. Namamio ju je u jednu prostoriju u katedrali te se samozadovoljavao pred njom, a u početku joj je i davao 20 dolara. Kasnije je s njom imao spolne odnose, prisiljavajući je na analni i oralni seks u i oko katedrale, ponekad bi je i novčano nagradio.

Karapandzk je prošle godine proglašen krivim, a sudac David Smith danas je donio presudu uvažavajući njegovu starost, a njegove činove je opisao arogantnim i životinjskim.

"U prilikama kada je pomagala jednoj starijoj opatici vi ste se sprijateljili s njom, a zatim ste je iskoristili. Davanjem novca poticali ste je da to čini iako se njoj gadilo i bilo joj je vrlo neugodno. Dokazano je da ste s namjerom, podmuklo i tajno iskoristili djevojčicu i to pred očima osoblja crkve i škole tijekom pet godina", obrazložio je sudac izricanje presude.

"Vašim ponašanjem uzeli ste joj nevinost i u pitanje ste doveli njenu budućnost. Ona će trajno živjeti s posljedicama vašeg čina", dodao je sudac Smith.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žrtva zadovoljna presudom

Nakon izricanja presude, žrtva, danas 37-godišnjakinja, kazala je za australski ABC kako je zadovoljna presudom te da joj je drago što on više ne može zlostavljati drugu djecu.

"Drago mi je što pravda zaista postoji i što nisu uspjeli dokazati da je neuračunljiv. Lijep je osjećaj znati da se napokon nalazi iza rešetaka i osjećati se slobodno jer on više neće šetati po ulicama", dodala je.

H.A.
Foto:  News

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara