Hrvat koji živi u Njemačkoj došao u Poreč pa krao po autima turista

Hrvat koji živi u Njemačkoj došao u Poreč pa krao po autima turista
Foto: PU istarska

POREČKA je policija uhitila 38-godišnjeg hrvatskog državljanina s boravištem u Njemačkoj zbog teške krađe.

Naime, nakon što su zaredale provale u osobne automobile u ulici Molindrio u Poreču, policijski službenici poduzeli su niz radnji kako bi otkrili počinitelja. Opservacijom i zasjedama zamijetili su sumnjivo ponašanje muškarca koji je koristio osobno vozilo Audi A6, njemačkih registarskih oznaka, koji se zadržavao na parkiralištu te, kad bi se uvjerio da su se vlasnici vozila udaljili, otključavao automobile daljinskim upravljačem, ulazio u unutrašnjost i pretraživao njen sadržaj.

Uhvatili ga na djelu

U petak, 16. kolovoza, oko 12 sati policijski službenici su ga, nakon što su zamijetili da je muškarac na isti način otključao šest osobnih automobila, sve stranih registarskih oznaka, a potom daljinskim uređajem otključao i Ford Focus, vlasništvo 35-godišnje mađarske državljanke, te iz pretinaca uzeo novac, uhitili na izvršenju kaznenog djela. Kod 38-godišnjaka su pronašli  uređaj za daljinsko otključavanje elektroničkih brava, tzv. jammer, kao i nekoliko stotina kuna koje je otuđio iz Forda. Iz ostalih šest osobnih automobila osumnjičeni nije ništa otuđio s obzirom na to da oštećeni u vozilu nisu ostavili novac ni vrijedne predmete. 

U nastavku kriminalističkog istraživanja policijski službenici utvrdili su da je 38-godišnjak u razdoblju od 12. do 16. kolovoza u ulici Molindrio u Poreču na isti način otključao još tri osobna automobila. Prvi na meti bio je VW Turan, njemačke registarske oznake, koji je jammerom otključao 12. kolovoza u popodnevnim satima i na štetu 45-godišnjeg Nijemca otuđio više stotina eura. Sljedeći dan, 13. kolovoza, također u popodnevnim satima na isti način otključao je bravu na  Fordu C Maxu te iz prednjeg pretinca na štetu 46-godišnjeg Austrijanca otuđio više stotina kuna. U četvrtak, 15. kolovoza, u istoj ulici otključao je i bravu na Škodi Roomster te na štetu 36-godišnjeg Nijemca otuđio više stotina eura.

Kod njega našli par tisuća eura

Policijski službenici temeljem sudskog naloga pretražili su vozilo 38-godišnjaka te su pronašli nekoliko tisuća eura i tri uređaja za daljinsko otključavanje elektroničkih brava vozila, kao i razne osobne dokumente čije se porijeklo još utvrđuje.

Osumnjičeni je danas, 17. kolovoza, predan pritvorskom nadzorniku PU istarske, dok je Državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava za deset kaznenih djela teške krađe provaljivanjem.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara