Hrvat u Austriji kuhinjskim nožem nasmrt izbo suprugu

Hrvat u Austriji kuhinjskim nožem nasmrt izbo suprugu

Foto, Video: Laumat.at

HRVAT u dobi od 44 godine uhićen je danas u Austriji zbog ubojstva svoje 46-godišnje supruge, također Hrvatice. Kako javlja austrijski portal Krone, muškarac je došao u posjetu svojoj supruzi u mjesto Bad Schallerbach.

Rano jutros posvađali su se, a on je potom zgrabio kuhinjski nož i izbo je. Iako su susjedi pozvali policiju, do njihova dolaska je već bila mrtva.

Susjed pozvao policiju

Susjed Lukas koji je pozvao policiju ispričao je za portal Krone kako je rano jutros oko 6 sati začuo buku.

"Najprije sam pomislio da djeca stvaraju buku, često su dolazila ženi u posjetu. Ali tada sam začuo kako viče: 'Upomoć' i odmah sam nazvao policiju"; izjavio je.

Nije se opirao uhićenju

Policija je ubrzo došla na lice mjesta, na kojemu su zatekli beživotno tijelo 46-godišnje Sarajke K. Njezin suprug, Dragan K. uhićen je i osumnjičen za ubojstvo.

"Osumnjičeni se nije opirao. Ipak, istraga ide sporo jer Hrvat jedva govori njemački. Morali smo ga ispitati uz pomoć tumača", izjavila je glasnogovornica policije Simone Mayr-Kirchberger.

Svađa koja je završila kobno

Kako piše Krone, prema dostupnim informacijama čini se kako je muž u nedjelju došao u posjet supruzi. Ona je živjela sama u spomenutom stanu od prosinca prošle godine, a čini se kako on nije živio tamo niti je tamo bio prijavljen.

Ipak, u nedjelju je došao u posjetu i prenoćio, a čini se kako je rano u ponedjeljak došlo do burne i glasne svađe koju su čuli i susjedi. Tada je zgrabio nož i nekoliko puta izbo suprugu u trbuh.

Kako saznaje Krone, tijekom ispitivanja je Dragan K. potvrdio kako su se posvađali zbog razvoda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara