Hrvat u Trstu osuđen radi krijumčarenja, oružja, ljudi i droge

TRŠĆANSKI sud je u utorak Hrvata Vladimira Majstorovića osudio na deset godina zatvora i novčanu kaznu od 17.000 eura zbog sudjelovanja u organiziranju ilegalnog useljavanja, odnosno krijumčarenja djevojaka za prostituciju, i krijumčarenja oružja, objavio je u srijedu tršćanski Il Piccolo.

Vladimira Majstorovića je, po pisanju lista, zahvaljujući suradnji jednog drugog hrvatskog "pokajnika" talijanska policija uhitila u pokušaju da automobilom do Nizozemske preveze više djevojaka za prostituciju. Talijanska se policija nagodila s drugim Hrvatom, Robertom Zajecom, uhićenim zbog sudjelovanja u trgovini drogom i oružjem zahvaljujući čijem je iskazu i suradnji došla do informacija o "desecima njegovih sunarodnjaka koji su trgovali drogom, oružjem i djevojkama za prostituciju".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Moldavku, o čijem se prijevozu u Nizozemsku Majstorović uz znanje istražitelja dogovarao s pokajnikom Zajecom, talijanska je policija u njegovom automobilu zatekla još pet djevojaka, dok je u mjestu Gonars kod Udina presrela pošiljku američkih strojnica "Intratec" i drugog oružja iz Hrvatske za Nizozemsku. List navodi da je riječ o oružju koje je iz SAD-a tijekom Domovinskog rata poslano hrvatskoj vladi.

U istražnom postupku utvrđeno je i to da je Majstorović povezan i s krijumčarenjem droge, navodi list prenoseći ocjenu jednog od talijanskih istražitelja kako je Majstorović "jedan od malobrojnih istinski tvrdih" kriminalaca koji "zna kada govoriti a kada šutjeti".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara