Hrvat upucao migranta iz Pakistana, dobio 9 godina i izgon iz Švicarske

Hrvat upucao migranta iz Pakistana, dobio 9 godina i izgon iz Švicarske
Screenshot: Google Maps

ŠEZDESETOSMOGODIŠNJI Hrvat koji živi u gradu Biasca u Švicarskoj osuđen je danas na devet godina zatvora i desetogodišnji progon iz zemlje zbog pokušaja ubojstva 29-godišnjeg tražitelja azila iz Pakistana, javljaju švicarski mediji.

Osim pokušaja ubojstva, neimenovani Hrvat osuđen je i zbog ilegalnog posjedovanja oružja i teške prevare, a tu priča postaje zaista neuobičajena. Naime, Hrvat se prošle godine dogovorio s Pakistancem da će mu osigurati lažni brak kako bi ovaj dobio dozvolu trajnog boravka, za naknadu od 6500 švicarskih franaka.

Trebao mu srediti brak za papire, ali Pakistanac je tražio novac natrag

Međutim, žena za koju se Pakistanac trebao udati navodno se predomislila, zbog čega je ovaj tražio natrag novce koje je dao Hrvatu. Hrvat ga je na to, kako je na suđenju tvrdila tužiteljica, odlučio ubiti.

Pokušaj ubojstva se dogodio 22. prosinca prošle godine, kada je Hrvat namamio Pakistanca u obližnju šumu pored mjesta Giornico i tamo ga ustrijelio. Pakistanac je ipak preživio ranjavanje.

Tužiteljica je za Hrvata tražila 12 godina zatvora, dok je njegov odvjetnik tražio oslobađajuću presudu. "Djelovao je hladno", rekla je, ističući njegovu "ubilačku prirodu" i debeli kriminalni dosje. Odvjetnik je pak tvrdio da njegov klijent nije htio ubiti migranta, da se samo branio i da je hitac ispalio slučajno.

Sudac mu je na kraju odredio kaznu od devet godina zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara