Hrvati masovno odlaze u shoping u ovo srpsko selo: "Sve je duplo jeftinije"

Hrvati masovno odlaze u shoping u ovo srpsko selo: "Sve je duplo jeftinije"
Foto: Google street view

VOJVOĐANSKO selo Bogojevo nedaleko od graničnog prijelaza kod Erduta posljednjih je godina postalo prava šoping-meka za Hrvate, koji tamo masovno odlaze u potrazi za jeftinijim cigaretama, lijekovima, prehrambenim namirnicama te higijenskim potrepštinama.

"Kupuju hranu, kozmetiku, cigarete, alkoholna i bezalkoholna pića, sve moguće, i to u velikim količinama, jer je kod nas sve mnogo jeftinije, pa čak i njihovi proizvodi, kao što su Vegeta", Smoki, slatkiši, Dukatovo mlijeko i jogurt... Nema pravila, jesu li radni dani ili vikend, mušterije iz Hrvatske stalno prave gužve", govori zaposlenica jednog dućana u Bogojevu za Večernje novosti.

Od tlakomjera do ručka

Bračni par iz Vukovara koji duže vrijeme kupuje u Bogojevu kaže da ovdje kupuju čak i tlakomjere. Kažu da najskuplji aparat za mjerenje tlaka u Bogojevu košta 400 kuna, a isti takav u Hrvatskoj košta 1.885 kuna.

"Kupuju najviše lijekove protiv bolova, koji se u Hrvatskoj ne mogu nabaviti bez recepta, kao i kreme svih vrsta, sirupe, dijetetske proizvode, dječju hranu, toplomjere i razna pomagala, što je sve duplo skuplje kod njih", nabraja ljekarnica iz Bogoja.

Mještani Bogojeva kažu da, zbog navale kupaca iz Hrvatske, u dućane i apoteke odlaze rano ujutro ili predvečer, kad se gužve smanje.

''Ne prođe dan bez hrvatskih posjetitelja. Neki od njih dolaze već u 11 sati. Oni nam čine 90 posto prometa'', kaže konobar lokalnog restorana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara