Hrvati puno troše na lijekove na recept. Evo kako do besplatnih lijekova

Hrvati puno troše na lijekove na recept. Evo kako do besplatnih lijekova
Foto: Croatia osiguranje

HRVATI mnogo troše za lijekove na recept. Prema podacima Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), građani su u 2016. godini na lijekove na recept potrošili 5,8 milijardi kuna, što je 10,2 posto više nego godinu prije.

Najviše se koriste lijekovi za kardiovaskularne bolesti i oni za smirenje. Osiguranici koji imaju samo obvezno zdravstveno osiguranje i nisu oslobođeni plaćanja participacije za izdavanje lijeka po receptu platit će 10 kuna. Doplaćuju se zdravstvene usluge i u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, specijalistički pregledi, dijagnostika, laboratorijske pretrage, fizikalna terapija, usluge dentalne medicine, ortopedska pomagala i bolničko liječenje. Sve te doplate u obveznom osiguranju bez ograničenja pokriva dopunsko zdravstveno osiguranje Croatia osiguranja. Mjesečna premija iznosi od 70 kuna mjesečno. Zbog cijena lijekova na recept nećete se morati brinuti ako do kraja godine, dakle do 31. prosinca, ugovorite policu dopunskog zdravstvenog osiguranja u Croatia osiguranju jer ona sada uključuje i dva besplatna pakiranja svakog lijeka s B-liste po nezaštićenom imenu u prvoj godini korištenja.

Korisnici s iskaznicom dopunskog osiguranja pokrivaju sve doplate tako da se polica izravno tereti, pa ne moraju razmišljati imaju li gotovine i koliko iznose pojedine nadoplate za zdravstvene usluge i lijekove. Osim toga, svi korisnici Croatia dopunskog zdravstvenog osiguranja imaju pravo na popust od najmanje 15 posto na sve usluge u vlastitim poliklinikama Croatia osiguranja u Zagrebu, Koprivnici, Puli  i Splitu. Više o akciji možete saznati ovdje.

Svi koji ugovore policu dopunskog zdravstvenog osiguranja u Croatia osiguranju ostvaruju pravo na članstvo u programu Dobra prilika. Tim programom Croatia osiguranje svojim klijentima omogućuje popuste i pogodnosti kod više od 80 partnerskih tvrtki. Korisnici koji imaju policu životnog ili zdravstvenog osiguranja mogu ostvariti popuste kod partnera koji nude usluge i proizvode za zdravlje i zdrav život. Popis svih tvrtki kod kojih se mogu ostvariti popusti možete pronaći ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?