"Hrvatska javnost se ne treba osvrtati na gluposti izrečene u Beogradu"

"Hrvatska javnost se ne treba osvrtati na gluposti izrečene u Beogradu"

NAKON što je član pravnog tima Srbije, odvjetnik Vladimir Đerić rekao kako Srbija razmišlja o mogućnosti kontratužbe protiv Hrvatske pred Međunarodnim sudom pravde kontaktirali smo glasnogovornika naše Vlade, te uglednog političkog analitičara Davora Gjenera kako bi prokomentirali Đerićeve riječi.

Gjenero: Hrvatska javnost se ne treba osvrtati na gluposti izrečene u Beogradu

"Ta priča o protutužbi se spominje odavno. Kada je netko odvjetnik onda ne govori u ime javnog dobra i u ime zdravog razuma, nego u ime stranke koju zastupa. Jasno je da Srbija nema nikakvu osnovu za takvu tužbu, ti navodi samo pokazuju koliko je Srbija zastrašena mogućnošću da joj se još jednom sudi za genocid." - rekao je u razgovoru za Index Davor Gjenero.

"Istina, i za Hrvatsku i za Srbiju bi bilo najbolje spor riješiti izvansudskom nagodbom i to ne na način da Srbija isplati Hrvatskoj ratnu odštetu, nego da se suoče sa prošlošću i priznaju zločine počinjene u Hrvatskoj." - nastavio je Gjenero.

"Ova odvjetnička taktika govori samo o tome da Srbija nije spremna suočiti se prošlošću. I Hrvatska se mora suočiti sa nekima od posljedica vodstva Franje Tuđmana. Razlika je ta što je Hrvatska pokazala spremnost za suočavanje s prošlošću dok Srbija bježi od nje i prebacuje krivnju." - rekao nam je Gjenero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska javnost se ne treba osvrtati na taj tip gluposti. O tome tko ima veće šanse govori činjenica da je ICJ potvrdio da je u Bosni počinjen genocid i da ga je Srbija mogla spriječiti. Tu se vidi tko ima jače argumente. Ne treba dozvoliti da gluposti izrečene u Beogradu potiču određeni tip političke gluposti koja se zadnjih dana javljala na strani Hrvatske, poput one da je Hrvatska politika u Haagu pretrpjela težak poraz." - izjavio je Gjenero u razgovoru za Index.

Vlada bez komentara

Glasnogovornik naše Vlade Ratko Maček kazao nam je kratko kako Vlada ne može komentirati nešto što se nije dogodilo. "No, povijesne činjenice više su nego poznate" - dodao je Maček.

I.M./A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara